Християни і мусульмани Іраку разом молилися за мир в країні в храмі Святого Георгія в Багдаді
  • Срд, 06/08/2014 - 22:14

Християни і мусульмани Іраку ввечері 5 серпня в храмі Святого Георгія в Багдаді разом молилися за мир у своїй країні, повідомляє «AsiaNews.It».

Лідери мусульманського громадянського суспільства, офіційні особи Багдаду та прилеглих міст, християнські лідери і прості вірні зібралися в церкві, щоб молитися за  мир і відродити прагнення до «єдності та солідарності» в країні.

Особлива молитва була виголошена за християн Мосула, які першими стали жертвами бойовиків з «Ісламської держави», які оголосили про створення «халіфату» на захопленій ними території Іраку.

Присутні тримали прапори Іраку, запалили свічки і співали гімни про мир. Вони продемонстрували свою підтримку християнам, що зазнають зараз дуже великих труднощів, про що халдейський патріарх повідомив у листі Папі Римському.

Патріарх Рафаель Луїс Сако, який взяв участь у молитві, наголосив, що пережив «глибокий шок від того, що сталося в його країні».

Після служби присутні зібралися у дворі храму. Розмахуючи прапорами Іраку, вони засудили поділ за етнічними чи релігійними ознаками.

«Для нас всіх Ірак – це наш дім, і Ірак для всіх», – виголосили мусульмани і християни хором.