Християни Іраку бойкотували конференцію з питань мирного співжиття меншин в Іраку
  • Срд, 10/02/2016 - 14:41

Християнські лідери Іраку бойкотували конференцію на тему «Захист мирного співіснування», яка в організації Іракського парламенту та Ради сунітських релігійних установ відбулася в неділю 7 лютого цього року в Багдаді. Повідомляє агенція «Fides».

Причиною бойкоту стало те, що християнські лідери Іраку вважають, що організатори конференції не передбачили постанов які реально здатні захистити релігійні меншини, а питання співіснування між різними етнічними та релігійними групами перетворено на пусті риторичні формули. Окрім християн конференцію також бойкотували і представники інших релігійних меншин – єзиди і мандеї.

«Для чого потрібно брати участь у таких зустрічах, якщо вони не висувають ніяких ініціатив, а повторюють пусті формули й не бачать ініціатив, що здатні реально змінити ситуацію?» - прокоментував ситуація. Халдейський католицький Патріярх Рафаель Люїс для іракських ЗМІ.

Патріярх Рафаель Люїс неодноразово звертався до уряду, політичних та релігійних лідерів країни, з вимогою припинити дискримінацію та переслідування християн. На свої звернення він отримував лише обіцянки, які так ніколи і не були виконані.