Християни на конференції з релігійної свободи: Напади "роблять нашу віру сильнішою"
  • Срд, 18/11/2015 - 00:18

Група християн, котрих переслідують за їх релігійні переконання, на нещодавній конференції з релігійної свободи сказали, що цей досвід зміцнив їх віру.

Арон і Меліса Кляйн, сержант ВПС Філіп Монк, Дік і Бетті Одгард та Ренді Пфафф на останній Національний конференції з релігійної свободи 2015 в Де-Мойн недвозначно заявили перед 1700 зібраними з усього світу, що вони є більш, ніж коли-небуть готовими піддатись  переслідуванням за віру.

"Чи ви вважаєте, що сьогодні є більш готовими піддатися переслідуванням за віру, бути ув'язненими за віру, навіть, можливо, прийняти смертну кару за вашу віру, ніж п'ять років тому?" – запитали їх.

"Безумовно",­– відповів сержант Монк.

Ветерана ВПС США з 20-річним стажем звільнили з посади і погрожували йому військовим судом за відмову погодитись в усній формі з його командиром, відкритою лесбійкою, що заперечення гомосексуального "шлюбу" є дискримінацією.

"Але це безсумнівно є частиною прирівнювання",– сказав Монк. "І це насправді просто зводиться до того, чи ти дійсно віриш в Божі обітниці? І якщо ти віриш, то без вагань. І немає причин для сумніву".

"У моменти розпалу болючого досвіду Бог ближче тебе прихиляє",– продовжував Монк. "Він приходить, він бере тебе і каже: "Знаєш що?– Я тут".

"Я був готовий піти до в'язниці",- сказав він. "Я готовий піти до в'язниці сьогодні".

Арон і Меліса Кляйн, власники орегонського «Солодкі Торти від Меліси», були оштрафовані на $ 135 000 державним адміністративним органом за відмову виготовити торт для гомосексуального "весілля".

Меліса Кляйн визнала, що, перш ніж все це сталося, її бракувало довіри до Господа.

"І через це",– сказала вона присутнім,– "Бог показав мені, що Він є настільки реальним, і що Він любить нас так сильно, що моя довіра і моя віра просто вибухнули".

Ми – люди,– продовжувала вона,– і нам властиві страх, почуття та емоції.

"Але це так чудово спостерігати як Бог втручається в ситуацію",– сказала Меліса Кляйн,– "і дивитися як Бог бере на себе".

Як люди, вона сказала, ми не можемо зробити це самі.

"Важко словами описати скільки віри я маю сьогодні",– заявила Меліса Кляйн.

Вона розповіла слухачам, якою перед релігійними переслідуваннями вона була неспокійною, втомленою всім у кондитерській, але тепер вона є набагато спокійнішою і довірливішою.

Тепер, яка б ситуація не трапилась – "Бог подбає про це",– сказала Меліса Кляйн. "І це як -  приголомшливо."

Її чоловік сказав присутнім, що поки ти не потрапляєш у важку ситуацію, ти не усвідомлюєш, як Бог діє у твоєму житті.

"Ти думаєш, що твоєю першою реакцією буде тікати, бігти, сховатися",– заявив Арон Кляйн. "Ні - Господь стоїть за тобою, Він підтримує тебе".

Досвід переслідування за віру дає опору на рядки Святого Письма,– сказав він, - "як наприклад, повна радість тоді, коли будуть вас переслідувати. Пам'ятайте, "спочатку мене переслідували".

"І це оживляє Святе Письмо настільки, що ви ніколи не відчуєте, поки не будете опиратись на Боже слово",– продовжував Арон Кляйн, сьогодні він і далі цим живе. "Це – дивовижний досвід".

Пастор Ренді Пфафф втратив церковну громаду і пережив смертельні погрози після його відсторонення від державної школи за його служіння для студентів.

Його євангелістська церква орендувала кафе у середній школи для недільних служб, і там щоранку перед школою на флагштоку відбувалася молитва, поряд з вивченням Біблії і піци під час обіду в класній кімнаті, до пред'явлення йому позову з боку вчителя.

"Ви мене не знаєте, але я ніколи не плакав у своєму житті до останніх шести років",– заявив Пфафф. "Тому що ми робили це, і тому, що ми робили те, що Христос хотів, щоб ми робили".

"Я тільки хочу закликати вас сьогодні вийти за межі звичних рамок, щоб дати всього себе Господу і подивитися, що станеться",- сказав він. "Але дати це все Господу. Він не  хоче  необхідних знань чи освіти. Він просто хоче тебе. Це все, що він хоче, а потім дивіться, що станеться. Це було просто неймовірно...".

Бетті Одгард сказала, що ненависть до неї і її чоловіка Діка за відмову провести гомосексуальне "весілля" в їх закладі, була нереальною, нічого подібного вони ніколи в житті не зазнавали.

"Але через це Бог підняв нас і зробив нас сильнішими",- сказала вона.

"Ми діяли відповідно до нашої віри, і не було іншого варіанту, і тому страх не був частиною рівняння",- сказав Дік Одгар. "Страх викликав занепокоєння, але не аж таке, тому що я знав, що я чиню правильно".

Бетті, однак, була пригніченою впродовж тривалого періоду часу, поки одного разу прокинувшись, знайшла розраду в Господі.

"І Бог просто послав духа "без страху" до мене",– пригадувала вона.– "І він прийшов, як блискавка".

"Ви знаєте, нам погрожували смертю, і різні речі ставались. Наше ім'я було брудом",– сказала вона.– "Я тільки пам'ятаю, що одного разу стало ясно, що тепер у мене є дух небоязні, і я можу робити що завгодно...".

"Я вважаю, що головне, чого я навчився це те, що слід боятися Бога, а не людину",– сказав Пфафф.

Пфафф нагадав усім, щоб молилися щодня і просили Святого Духа про розпізнання необхідних речей в Писанні.

"Готуйтеся до цього, тому що ви ніколи не знаєте, коли настане час",- сказав Арон Кляйн про релігійні переслідування.– "Ввійдіть у Слово Боже. І приготуйтеся посміхатися, тому що переслідування приносять радість, яку ви ніколи ніде більше не знайдете".