Християни пройшли живим вертепом біля Верховного Суду та Капітолію США
  • Суб, 15/12/2018 - 17:40

В середу християни Вашингтону провели 11-ий щорічний «живий вертеп», що включав верблюда, ослів та овець, поблизу приміщення Верховного Суду США з метою поширити релігію в громадській сфері і поділитись справжньою суттю Різдва.

«Це чудове нагадування справжньої суті Різдва – що Христос прийшов принести нам надію, мир і радість», - зазначив один із організаторів. – «І бачити це тут, в одному із найвпливовіших районів світу, - це чудове свідчення».

Пресвята Родина, троє мудреців, пастухи, селяни та їхні тварини пройшли процесією з молитвами, колядками, а молодий ангел надавав коротке пояснення Утіловлення.

«Живий вертеп» поблизу Верховного Суду також мав на меті стати натхненням для людей по всій країні, де хочуть усунути шопки з публічних місць, інформує LifeSiteNews.

«Якщо ми можемо робити це в столиці країни, пройшовши певні бюрократичні процедури, то ми заохочуємо людей по всій країні вийти за межі власної зони комфорту і придумати у своїх спільнотах чи церквах спосіб, щоб нагадати людям про причину, заради якої народився Ісус Христос», - зазначають організатори.

«Перша поправка гарантує свободу релігії, а не свободу від релігії. Наша позиція чітка: Якщо ми змогли пройти живим вертепом перед Верховним Судом США та будинком Капітолію – двох з найбільш потужних органів в Америці – то, без сумніву, ви також можете користуватись своїми конституційними правами в містах типу Толедо, Огайо, Міддлтаун, Коннектикут, Палм Біч чи Флорида», - наголошують вони.