Християни Сирії ризикують не пережити війну
  • Чтв, 31/10/2019 - 12:00

Нам потрібна допомога. Християни – це група, яка найбільше страждає в цьому нескінченному конфлікті. Дві третини послідовників Христа вже втекли, а інші ризикують не пережити війну. Водночас Захід розділяє нашу країну, поставлену на коліна, також через міжнародні санкції. Так про ситуацію християн у Сирії говорить о. Нідал Томас, що служить в єпархії Аль-Хасаке на північному сході країни.

У заяві до Папської організації «Допомога Церкві в потребі» сирійський священник вказав на трагічну ситуацію, що склалася в цій частині Сирії. «Майже весь час ми чуємо про загиблих і зниклих у заявах курдів, турків, американців і росіян. І ми не знаємо, якою є правда. Одне знаємо точно, що вибухи та масові вбивства, здійснені насамперед турками проти християн, змушують їх утікати щораз більше».

На думку о. Нідала Томаса, втеча християн до іракського Курдистану сумнівна, адже життя в цьому регіоні дуже дороге, що стає непереборною перешкодою для бідних сирійських християн. Він також нагадав про існуючу загрозу повернення джихадистів. «Смерть їхнього лідера Абу Бакр аль-Багдаді тут нічого не змінює», – вважає сирійський священник.