Християни Святої Землі засуджують хвилю осквернень храмів
  • Чтв, 28/09/2017 - 02:13

Християни Святої Землі, серед яких і католицькі лідери, висловили занепокоєння відсутністю законних дій проти випадків осквернення і вандалізму освячених місць.

Асамблея католицьких ординаріїв Святої Землі видала заяву, в якій засуджується осквернення та вандалізм католицького храму в Ізраїлі 20 вересня. Деякі особи зазначили, що мова заяви занадто слабка і запитали: «Доки ми будемо залишатись толерантними?». «На жаль, в таких ситуаціях ми відчуваємо наскільки ми є вразливими», - пишуть християни в соцмережах.

Останній випадок відбувся в храмі св. Степана всередині салезіянського монастиря Beit Jamal на заході Єрусалиму. Монастир – відкритий для відвідувачів і загалом має добрі відносини з сусідами-юдеями. Наслідки вандалізму виявили відвідувачі храму – вони побачили розбиту фігурку Марії, розбиті обличчя інших фігур та вітражі, а також розбитий хрест.

Отець-салезіянин Антоніо Скуду, котрий опікується храмом, розповів, що був шокований цим актом: «Я такого навіть не сподівався. Церква – завжди відчинена. Якби ви побачили, що трапилось, то зрозуміли б, що це чинилось з ненависті. Вони все потрощили».

Це вже третій випадок вандалізму в спільноті Beit Jamal за останніх п’ять років.

Речник ізраїльської поліції сказав, що на місці злочину було зібрано докази, і зараз триває розслідування. Він також відкинув звинувачення у неефективності розслідування.

Як інформує радник Асамблеї католицьких ординаріїв Святої Землі, впродовж останнього десятиліття відбулось близько 80 випадків вандалізму християнських храмів та місць. У більшості випадків не було знайдено винуватців.

«Ми отримуємо співчуття і приємні слова від усіх, однак нам вже цього досить. Ми хочемо переконання, а не просто висунення обвинувачень», - говорить радник.

Він також додав, що прем’єр-міністр Бенджамін Нетаньяху ще повинен відповісти на кілька запитів від єпископів стосовно зустрічі для обговорення тривалого вандалізму, інформує Catholic Herald.