Християни з Близького Сходу бояться жити в таборах для біженців
  • Втр, 24/11/2015 - 22:46

Багато близькосхідніх християн, котрі втікають від насильства, не хочуть селитися в таборах біженців, побоюючись, що там вони стануть жертвами ненависті на релігійному ґрунті. Таку інформацію подає ряд західних експертів.

«Стає дедалі очевиднішим, що християни бояться переслідувань і навіть геноциду на території цих таборів, внаслідок чого не хочуть селитися в них, - заявив глава американської католицької організації «Лицарі Колумба» Карл Андерсон. - А відмовляючись селитися в таборах, вони позбавляються права на отримання статусу біженця».

«Наша країна, а також інші країни, повинні захищати тих, хто є об'єктом геноциду, - продовжив Андерсон. - Ми повинні забезпечити християнам і представникам інших меншин, що є найбільш уразливими жителями Близького Сходу, право на притулок, не створюючи на цьому шляху бюрократичних перепон».

Нещодавно «Лицарі Колумба» розгорнули в ЗМІ кампанію допомоги близькосхідним християнам. Закликаючи співгромадян підтримати гнаних послідовників Христа, організатори кампанії посилаються на висновки британських політиків лорда Девіда Алтона і Фіони Брюс, які заявили: «Багато представників меншин, які втекли з Сирії, також втекли з таборів біженців в Лівані, Йорданії та Іракському Курдистані, а деякі з них навіть не ризикнули селитися в цих таборах. Унаслідок того, що на території таборів вони піддаються нападам з боку радикальних ісламістів, представники меншин змушені створювати імпровізовані наметові містечка».

«Нещодавно британські ЗМІ повідомили, що ІДІЛ відправляє в [офіційні] табори своїх бойовиків, які, видаючи себе за біженців, повинні викрадати або вбивати християн, а також викрадати молодих дівчат з числа біженців, щоб віддавати їх у сексуальне рабство, - заявили Алтон і Брюс. - Співробітники гуманітарних організацій не ризикують повідомляти про такі факти, побоюючись за своє життя».

До теперішнього часу «Лицарі Колумба» зібрали вже 4,4 млн. доларів на допомогу християнам і іншим релігійним меншинам на Близькому Сході