«Християнин повинен запитати себе, а що я зробив, аби моя Україна стала кращою?»,- Глава УГКЦ
  • Птн, 23/08/2013 - 13:53

Коли ми святкуємо День Незалежності нашої Батьківщини ми, християни-українці, повинні замислитися над особистою відповідальністю за долю своєї незалежної держави. Таке переконання висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук з нагоди 22-ої річниці Незалежності України.

Блаженніший Святослав вважає, що ніхто з нас не має права перекласти на когось іншого відповідальність за долю своєї держави. «Якщо ми справді разом діяльно любитимемо свою Батьківщину й щодня для неї будемо працювати й жити – тоді кожного дня утверджуватимемо її незалежність і сприятимемо тому, щоб вона зайняла гідне місце в сім’ї європейських народів», – наголосив Глава Церкви.

Він звертає увагу на те, що сьогодні люди часто зі споживацьким способом мислення кажуть: а що мені дала Україна? «Але християни повинні себе запитати, а що я дав Україні? Що я зробив для того, щоб моя Україна стала кращою, сильнішою, могутнішою», – риторично запитує Предстоятель.

Блаженніший Святослав пригадує заклик Тараса Шевченка – «Свою Україну любіть, Любіть її во время люте, В останню тяжкую минуту, За неї Господа моліть!»

«Цей заклик нашого безсмертного Кобзаря сьогодні цілком по-особливому звучить у вухах сучасного сина й доньки української землі. Тому що любити Україну – це є типово християнська чеснота. Тут не йдеться лише про якісь почуття. Мова йде про любов, яка є діяльною. Любити – означає бути здатним на жертву», – переконаний Глава УГКЦ.

Департамент інформації УГКЦ