Християнський адвокат з Китаю розповів про тортури у в'язниці
  • Срд, 21/06/2017 - 16:14

Адвокат-християнин з Китаю розповів про страшні тортури, яких він зазнав, будучи ув'язненим.

Чи Хепін виступив проти порушень прав людини, скоєних урядом Китаю, і був заарештований в 2015 році разом з 250 іншими активістами по захисту прав людини.

Згідно з виданням The Christian Post, Боб Фу з правозахисної організації China Aid, яка спостерігає за переслідуваннями християн в Китаї і допомагає християнам в цій країні, сказав, що Лі та інші правозахисники перебували в холодних тюремних камерах, піддавались побиттю, ударам струму, позбавленням сну, їх змушували вживати неідентифіковані препарати.

Фу рішуче засудив політику китайського президента Сі Цзіньпіна: «Пан Сі ввів маоістську практику телевізійного публічного сповідання і прийняв систему тортур, настільки жахливу, що вона вимагає міжнародної реакції». Сі, за словами Фу, «прагнув зупинити правозахисників Китаю, побачивши в їх мирних зусиллях по правовій реформі загрозу національній безпеці».

У доповіді правозахисної організації Freedom House ще в березні відзначили, що близько 100 мільйонів чоловік, більшість з яких є християнами, стикаються з дуже високим рівнем переслідувань в Китаї.

Китай займає 39-е місце в списку країн, де переслідування є найсерйознішими.