Християнство не є збіркою законів – це спосіб життя, - Владика Дмитро (Григорак)
  • Втр, 07/04/2015 - 12:00

5 квітня 2015 р.Б. у Катедральному Соборі м. Чорткова Владика Дмитро (Григорак) разом із священиками та біьше як 3 тисячами вірних молились спільну Божественну Літургію, з нагоди свята Входу Господнього у Єрусалим (Вербна Неділя).

«Христос входить в Єрусалим, хоча через декілька днів його чекають страждання. Ті самі особи сьогодні взивають «Осанна», а згодом кричатимуть «Розпни, розпни Його». Яка ціль нашого життя? Славити Того, Хто нас створив. В момент входу Христа в Єрусалим, мало хто розумів, що перед ними не пророк чи політичний діяч, перед ними сам Бог – Богочоловік. Проте, як ми зараз можемо і повинні славити Бога. Славимо в першу чергу у молитві, зокрема через молитву у Святій Літургії, вищої прослави не існує. Проте, щоби вона була дієвою, ми повинні також славити Бога своїми ділами, своїм серцем. Чи дійсно наше єство прославляє Бога через особисте життя. Християнство не є збіркою законів – це спосіб життя. Ми щомиті когось славимо, але кого? Бога чи відвічне зло? Теперішній час, є надзвичайно важким. Наш народ несе свій хрест і несе його гідно, хоча ми часто падаємо, але і встаємо і в цьому допомагає нам Господь. Ми повинні бути із ним, якщо хочемо, щоб і надалі він допомагав нам вставати. Власне чудовим способом прослави Бога у житті є любов до свого ближнього. Прослава Бога у правильних взаємовідносинах між людьми. Першочергово ми повинні побудувати ці відносини любові у наших сім’ях і родинах, часто одне слово може побудувати мир і злагоду, або навпаки розбрад на довгі роки. Тому, прославляймо Господа Нашого! Чим більше буде славлений Бог, тим скоріше відступить зло!» - наголосив Владика Дмитро у проповіді з нагоди Вербної Неділі.

Після завершення Святої Літургії о. Андрій Лемчук прочитав «Послання Блаженнішого Святослава до молоді» та наголосив, що парафія Катедрального Собору м. Чорткова, також організувала заходи із нагоди святкування Дня Молоді (детальніше можна ознайомитись тут). Отець Андрій наголосив: «Протягом страсного тижня 2 християнські організації, які працюють із людьми з особливими потребами («Віра і Світло» та «Дім милосердя») організовують ярмарку, для можливості подальшої праці. Тому просимо підтримати ці організації, придбавши вироби, які виготовили діти з особливими потребами».

Після чого Владика Дмитро здійснив освячення вербних галузок та благословив усіх вірних свяченою водою!