Християнству загрожує зникнення в країнах, де його прихильники становлять меншість - британський міністр
  • Суб, 16/11/2013 - 15:29

Міністр у справах релігії та суспільства Великобританії баронеса Саїда Варсі заявила в п'ятницю про небезпеку зникнення християнства в таких країнах, як Сирія, Ірак і Пакистан, де християни становлять меншість.

Свої побоювання вона висловила під час виступу в Університеті Джорджтауна, закликавши, зокрема, політиків Пакистану подати приклад віротерпеливості.

"Мене турбує, що багато християн покидають країни, які були колискою християнства і в яких воно спочатку поширювалося, а ті, хто залишається, піддаються переслідуванню", - сказала С.Варсі в інтерв'ю Бі-Бі-Сі.

За її словами, в деяких випадках представники більшості вибирають християн мішенню для "колективного покарання" в помсту за несправедливі дії західних країн.

"Ця концепція колективного покарання, відповідно до якої в християнах бачать агентів Заходу, - порочна. Ми повинні піднімати цю тему на переговорах з країнами, в яких це відбувається", - заявила міністр.

Вона повідомила, що провела "відверті бесіди" з міністрами в Пакистані, заявивши їм, що високопоставлені політики повинні виступати проти утиску християн і подати приклад віротолерантності.                                                   

За матеріалами  http://www.sedmitza.ru/