Хворі повертаються до Люрду
  • Птн, 19/06/2020 - 20:31

Хворі повертаються до Люрду. Після відкриття кордонів дві основні організації, які в Італії транспортують хворих до цієї французької святині, розпочали набір на перше цьогорічне паломництво. Воно відбудеться в середині серпня.

Хворі будуть подорожувати літаками та автобусами. Жодних залізничних сполучень поки не планується. Не всі категорії хворих допустять до подорожі. Як каже о. Паоло Анджеліно, директор організації OFTAL, потрібно пристосуватися до санітарних обмежень, які ще діють. Однак уже видно, що попит на паломництва до Люрду дуже високий. «Хворі хочуть повернутися до Марії», – каже о. Анджеліно.

«Це великий знак надії, адже цей час закриття, хвороби та епідемії був важким ударом для хворих. Усі більше усвідомили їхню присутність. Раптом ми зрозуміли, що хворі та здорові – це одне суспільство. Цьому також вчить Люрд. Тепер, після пандемії, потрібна велика надія, яка базується не тільки на наших людських стратегіях та розрахунках, але виникає з того, що підносимо наш погляд у небо. Цього нас також навчає і Папа Франциск, який нещодавно молився перед гротом Матері Божої Люрдської у Ватиканських садах. Його жест є також заохоченням для нас повернутися до Люрду, до гроту об’явлень, який у цьому світі є одним із головних джерел надії, нашим вікном до неба».