Хворий на коронавірус єпископ: Відчуваю, що Ісус запросив мене перейти від теорії до практики
  • Суб, 11/04/2020 - 13:14

Лист з Болівії від хворого на коронавірус єпископа Антонія Рейманна. Добрі новини: єпископ не має проблем з диханням чи підвищеної температури.

Лист від єпископа Антонія Рейманна OFM, що походить із Кадлуба-Туравського, передав о. Блажей Куровський OFM, місійний аніматор францисканців провінції св. Ядвіги Сілезької.

"Миру і добра!

Ви напевно запитаєте про моє самопочуття. Останнім часом я приймаю один антибіотик щодня від бактеріального бронхіту. Слава Богу, у мене немає проблем з диханням чи високої температури.

Мені не нудно, бо також є більше часу на молитву. Ділюся з Вами своїм досвідом: у моїй кімнаті, де я ізольований з 28 березня, вранці крізь невелике віконечко проникає сонячне проміння. Я шукаю його, бо воно приносить мені вітамін D3, який підвищує фізичну стійкість організму. І я запитую себе цими днями: чи я теж з такою силою шукаю світла, яке випливає зі Слова Божого, над яким я щоденно розважаю? І це світло приносить мені духовний імунітет, якого світ не може дати.

Я знаю, що багато людей моляться. Вони запитують, як я почуваюся і просять відповісти. Багато братів у провінції, єпископи, священники та монахині жертвують свої молитви та страждання за мене та за осіб, заражених цим вірусом, за що я Вам дякую і прошу Бога, щоб огорнув Вас силою з висоти і охоронив від усякого зла.

Допоможіть мені продовжувати дякувати Богові за те, що, крім мого секретаря Енріке, особи, які контактували зі мною в той час, не мають коронавірусу. І мій секретар Енріке, слава Богу, повільно одужує. У ці дні Страсного тижня я відчуваю, наче Ісус запросив мене перейти від «теорії до практики».

Я багато років розповідав людям у Страсний тиждень про Страсті Господні, однак сьогодні я закриваю уста і прошу примножити віру, силу і терпеливість у такому переживанні Страстей Господніх.

А Непорочна Марія і св. Франциск нехай нас підтримують, щоб ми були радісними свідками Його Нового Життя, яке Він заслужив нам Своєю смертю на хресті та воскресінням.

Поділімося цією радістю в наших релігійних спільнотах та у стосунках з особами, які страждають з різних причин і яких Господь поставить на нашій дорозі.

Цього бажаю Вам і собі на цей Радісний Великдень.

Ваш брат у св. о. Франциску,

Єпископ Антоній Боніфацій з Болівії".