Єпископ Атаназій Шнайдер про примусову вакцинацію
  • Срд, 15/09/2021 - 14:42

Єпископ Атаназій Шнайдер є одним з відкритих єпископів щодо розмов на тему вакцин, пов’язаних з абортами. Крім того, як колишній громадянин комуністичної країни, який жив у дитинстві в країні-члені Радянського Союзу, він відверто протистоїть «санітарній диктатурі», яка встановлюється у багатьох країнах під прикриттям боротьби з COVID-19. Оскільки Франція переходить у все більш тоталітарну систему, де "вакцинація" від COVID стане обов'язковою з 15 вересня та де і громадськість, і працівники змушені демонструвати "санітарний талон" для здійснення багатьох звичайних буденних справ, єпископ Шнайдер відповів на питання LifeSiteNews щодо есхатологічного виміру цих безпрецедентних вимог.

LifeSiteNews: Уряд Франції запровадив обов’язкову вакцинацію для медичних професій та всіх, хто працює з хворими людьми або людьми похилого віку. Це стосується широкого кола осіб, від пожежників до помічників по догляду за будинком. Існує дуже сильна мобілізація проти цього мандату "вакцини". Для інших людей уряд встановив санітарний талон; невакциновані люди можуть отримати перепустку, яка дійсна лише 72 години після негативного тесту на COVID-19. Насправді це покликане запобігти їх нормальному життю, оскільки без цього тесту, який доведеться повторювати кожні три дні, вони не мають доступу до великих торгових центрів, кафе, ресторанів, великої кількості готелів, концертів, кінотеатрів тощо. На щастя, церкви виключені з цієї схеми, але відвідування особи, яка перебуває в лікарні, заборонено, як і доступ до лікарні для надання невідкладної допомоги. З цією вимогою QR-коду невакциновану людину фактично роблять ізгоєм, їй погрожують дуже великими штрафами за будь -яке порушення закону. Що ви думаєте про цей тип схеми?

Єпископ Атаназій Шнайдер: Я думаю, що це суттєво суперечить правам людини та людській гідності, тому що, як ви згадували, у суспільстві буде створено два класи людей, а ті, хто не щеплений, фактично стають такою людиною, яка майже не має рівних прав з іншими. Це означає, що вони стають своєрідними рабами, оскільки не мають прав: по суті, у них немає свободи.

Я вважаю це дуже небезпечним, - це створення двокласного суспільства. Як я вже сказав, це принципово суперечить правам людини та людській гідності: ми повертаємось до суспільств тоталітаризму. Нам відомі тоталітарні системи, де особливий тип людей з різних інших або з расових причин позначався зовнішнім знаком і не мав тих самих громадянських прав, як інші.

Тому це дійсно небезпечне явище. Зараз ми підходимо до цього під приводом, звичайно, санітарних заходів та охорони здоров’я. Це лише привід, тому що немає певних доказів того, що вакцинація дійсно ефективна для запобігання зараженню COVID. Є навіть доведені випадки - це не якась теорія змови - людей, чиї імена відомі, які заразилися вірусом навіть після щеплення від COVID; вони були позитивними, і в деяких випадках стан здоров’я людей навіть погіршився. Оскільки ми вже маємо такі випадки, це має бути ознакою того, що ця вакцинація не може бути абсолютною вимогою; тому ми маємо протестувати проти цих очевидних порушень основних прав і навіть проти надуживань щодо існуючих доказів.

Коли наше суспільство перетворюється на місце, де докази просто заперечуються, це ознака того, що ми перебуваємо в диктатурі, тому що лише диктаторська політична система заперечує очевидні факти для просування своєї програми. Зрозуміло, що існує програма вакцинації всіх людей для досягнення конкретної політичної, соціальної чи ідеологічної мети.

LSN: Конституційний суд Іспанії нещодавно вирішив, що теоретичну вакцину, навіть у разі великої епідемії, не можна вважати конституційною.

Єпископ Шнайдер: Це принаймні хороша новина: ніхто не може бути змушений урядом робити щеплення. Подібне рішення прийняла Європейська рада. Це вже хороший знак, тому що якщо уряд має абсолютну владу змусити вас і сказати, яким має бути ваше тіло, значить, ви втратили свою останню приватність, оскільки ваше тіло належить вам. Завдяки цій примусовій вакцинації уряд не теоретично, а де-факто заявляє, що саме уряд стане власником вашого тіла. Для мене це остаточний вираз екстремального комунізму, тому що комунізм прагне сказати, що все належить державі, наприклад засоби виробництва тощо - освіта, сім’я, все спільне. Але тепер навіть тіло, ваше власне тіло, стає надбанням держави.

Комуністи вже починали [конфісковувати] дітей у батьків, щоб відвозити їх у освітні табори, коли батьки не підкорялися державній ідеології. Ці батьки були позбавлені своїх дітей! Зараз деякі західноєвропейські країни роблять те ж саме, забираючи дітей із сім'ї, коли вони виступають проти гендерної ідеології в школах. Зараз ми спостерігаємо щось подібне з фактичною примусовою вакцинацією. Коли вам потрібно проходити ці зелені коридори, проходячи тестування кожен третій день; це практичне, дуже хитре і цинічне порушення, спрямоване на те, щоб змусити людей робити щеплення. Я запитую себе: тепер, коли Європейська рада та суд Іспанії винесли це рішення, сказавши, що держава не має права примушувати когось робити щеплення, чи застосують уряди ці рішення? Хто буде в змозі дати нам гарантію застосування цих рішень? Але принаймні це початок і хороший крок