Єпископ Михаїл (Колтун) привітав військовослужбовців Збройних Сил України з їхнім професійним святом
  • Пон, 07/12/2015 - 17:42

Дорогі наші військовослужбовці, воїни-захисники, працівники Збройних сил України, ветерани та члени сімей військовослужбовців!

У цей день, коли ми святкуємо 24-ту річницю від дня заснування Збройних Сил України, щиросердечно вітаю вас із вашим професійний святом. Єднаючись у молитві із отцями-капеланами, ми серцем і думками, своїм служінням і діяльністю линемо до вас у найвіддаленіші і найнебезпечніші місця, щоб засвідчити вам наші визнання, повагу та велику вдячність. Сьогодні ви – нове обличчя Збройних сил України, ви ті, хто дає війську нове дихання, яке формує, скріплює, а головно вселяє стійкість, непохитність та вірність своєму покликанню до захисту миру.

Наша Церква в обличчі священиків, військових капеланів сьогодні є з вами: на передових позиціях і в тилу, в окопах, бліндажах і в наметах, казармах, у польових та військових шпиталях, біля згорьованих та заплаканих матерів, дружин, дітей та рідних загиблих воїнів. Цією присутністю ми хочемо засвідчити вам, що ви не є залишені, що ми є завжди поруч, що ми пам’ятаємо та молимося за вас, випрошуючи у Господа нашого Ісуса Христа для вас сили, мудрості та відваги у справі захисту миру та спокою, щоб Він вас беріг, охороняв, дарував вам незламність духа та міць здоров’я.

Дорогі наші військовослужбовці! Від себе особисто та від імені усіх військових капеланів Української Греко-Католицької Церкви вітаю вас та бажаю вам радості і миру, щастя та добробуту у ваших сім’ях та родинах. Нехай Господь миру «дасть вам мир завжди й усяким робом» (2 Сол 3,16).

Єпископ Михайло Колтун,
керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
у справах душпастирства силових структур України