Єпископ нагадав, що католики не повинні брати участь в заходах ЛГБТ і підтримувати їх
  • Пон, 03/06/2019 - 19:56

Єпископ Томас Тобін зі США нагадав католикам, що вони не повинні підтримувати і брати участь у подіях «Місяця гордості», наголошуючи, що вони поширюють культуру, що противиться католицькій вірі і моралі. Про це він написав у своєму акаунті в Твіттері.

Після того, як допис єпископа піддали критиці, він зазначив, що його «обов’язком перед Богом» є чітко навчати віри у цих питаннях і він продовжуватиме це робити.

Єпископ Провіденсу, Род Айленд, написав в суботу, що католики «не повинні підтримувати і брати участь в подіях «Місяця гордості» ЛГБТ, що проводяться впродовж червня». «Ці заходи поширюють культуру і заохочують до діяльності, що противиться католицькій вірі та моралі», додав він. – «Вони є особливо шкідливими для дітей».

Після того як допис єпископа Тобіна було опубліковано, на його адресу посипалась хвиля критики, особливо з боку світських зірок.

Як інформує Catholic Herald, наступного дня єпископ видав заяву, в якій зазначив, що хоч його слова спричинили таку реакцію, стали образливими для когось, однак «як католицький єпископ, я маю обов’язок перед Богом провадити вірних, довірених під мою опіку, і чітко навчати віри, навіть у дуже складних і тонких питаннях».