Єпископ Радослав Змітрович: прийняття Стамбульської конвенції є дуже сумним днем для нашої країни
  • Срд, 22/06/2022 - 21:34

Це дуже дуже сумна подія. Наш президент Зеленський сказав що росія не вбиває нам душу. Це правда. Але рішення Верховної ради є знаком, що Україна піддається культурній агресії, яка вбиває душу та позбавляє ідентичності.

Правдоподібно, більшість депутатів цього не розуміє, адже не уявляю собі, щоб вони погодилися на щось так фальшиве. 

Це є фальшиве і дуже погане тому що конвенція в ім’я захисту жінок від насилля хоче знищити фундаменти європейської культури. 

Міць цієї культури пов’язана з вірою в єдиного Бога, з переконанням, що існують закони такі як природний, так Божий, якого ніхто і ніколи не може відкинути. Ця культура також пов’язана з християнським досвідом, з Ісусом Христом, який дає людині можливість, силу, благодать щоби жити по-людськи. 

Конвенція натомість має за ціль знищити цю культуру. 

Якщо Україна буде відкриватися на цю агресію безбожної ідеології, що маскується під виглядом «європейської культури», то втратить свою душу. Тоді буде змарноване величезне страждання цієї війни, жертва стількох людей, воїнів, медиків і волонтерів. 

Треба бути свідомими, що крім мілітарної жахливої агресії росії, яка хоче знищити Україну, є ще інша культурна агресія, яка також прагне поневолити Україну. Вважаю, що прийняття конвенції є дуже сумним днем для нашої країни.