Єпископ Реґенсбурґу розкритикував буклет німецьких єпископів стосовно гендерної теорії
  • Птн, 18/12/2015 - 14:11

Єпископ Реґенсбурґу Рудольф Фодерголцер гостро розкритикував позицію Німецької єпископської конференції стосовно гендерної ідеології, виражену в офіційному буклеті цієї Конференції. У буклеті стверджується, що гендерна ідеологія є сумісна з католицькою вірою. Повідомляє CNA.

Владика Фодерголцер висловив переконання, що гендерна ідеологія, яка відділяє соціальну стать від фізіологічної насправді є запереченням природи і благості творіння. Гендерна ідеологія, за словами єпископа,  ставить під сумнів сутність чоловіка і жінки, заперечує саму природу батьківства і материнства.

Єпископ Реґенсбурґу наголосив що пастирський обов’язок включає в себе підняти свій пастирський голос проти помилкових суджень, як би це зручно чи незручно не було. Владика Фодерголцер наголосив, що цей буклет було опубліковано без його відома і згоди, ба більше навіть без ознайомлення його із змістом.

«Гендерні теоретики використовують питання рівності з метою інкорпорації в суспільство поняття людини, яке далеко виходить за рамки вирішення проблеми рівності і як це не парадоксально, призводить до розмивання того, що вони начебто хочуть захистити, зокрема внутрішньої вартісті чоловіка і жінки. Гендерна теорія заперечує саму природу чоловіка і жінки і тим виключає віру в доброго Бога Творця» - сказав владика Фодерголцер.

Лейтмотивом гендерної ідеології єпископ бачить відмову від сотвореного Богом порядку.

«… це абсолютно безглузде прагнення вибирати собі гендер, замість прийняти і розвивати у собі стать дану вам при народжені» - вважає владика.

Єпископ підкреслив, що Церква бажає допомогти людям жити згідно з дарованою їм Богом природою. «Ніхто не засуджує за те, що в когось є проблеми з прийняттям власної біологічної статі», - ствердив Архиєрей – «але допомогти прийняти свою чоловічість чи жіночість людиною можна через пастирську допомогу». Процес прийняття самого себе, на думку єпсикопа Фодерголцер, може бути успішним тільки тоді коли він узгоджується з природою, а не й де проти неї. Він також покликався на думку єпископа Пассау Стефана Остера, що гендерна ідеологія, насправді, нічого не вирішує, а є троянським конем, який відкриває двері теорії анти-сотворення.

Владика процитував також вчення Бенедикта ХVІ та Франциска, які виразно засудили гендеризм, як також і кінцеві висновки недавнього Синоду єпископів Католицької Церкви де гендерну теорію названу культурним викликом самому існування людської сім’ї.

Окрім цього єпископ Фодерголцер зацитував також Архиєпископа Бамберґу Людвіґа Шик, який назва гендерну теорію в корені помилковою, як і єпископа Фулди Гайнца Алґерміссена, який назвав гендерну теорію ідеологією, яка протиставляється людській природі.