Єпископ Шнайдер: Треба надолужити Господу за святотатство Ненсі Пелозі і влади Ватикану
  • Срд, 06/07/2022 - 15:43

Єпископ Атаназій Шнайдер зайняв чітку позицію у справі спікера Палати представників США, Ненсі Пелозі. За його словами, вона іде шляхом до можливості вічного засуду, а влада Ватикану це їй дозволяє.

Нагадаємо, що Пелозі отримала заборону приступати до св. Причастя на території своєї єпархії Сан-Франциско, де головує Архиєпископ Сальваторе Корділеоне. Незважаючи на це, вона регулярно приймає Тіло Господнє, - нещодавно вона це зробила у Ватикані на Літургії, яку очолив Папа.

Єпископ Шнайдер наголосив, що Ненсі Пелозі приймає Причастя святотатськи, що є шляхом до вічного засуду. Він закликав провести акти надолуження як за вчинки п. Пелозі, так і за тих, хто їй це дозволяє.

За словами єпископа Шнайдера, слід шкодувати Ненсі Пелозі, котра, з огляду на підтримку абортів, перебуває у стані важкого гріха, а, приймаючи св. Причастя, «суд собі їсть і п’є» (1Кор.11,28-29). За її святотатський вчинок – та ще й у найсвятішому місці християнства, у базиліці св. Петар, в присутності Папи - обов’язково треба надолужити Господу Ісусу. «Це осквернення і святотатство може спровокувати в нас хіба терпіння, бо ми віримо і шануємо Ісуса Христа в Євхаристії», - сказав він.

На його думку, влада Ватикану є також винною у святотатстві, бо не видала жодної заяви, що засуджувала б вчинок Ненсі Пелозі. Єрарх наголосив, що влада Ватикану є винною у тому, що Ненсі Пелозі віддаляється від Бога і наближається до можливості вічного засуду на вічному суді.

Через своє мовчання і де-факто згоду, Ватикан, Апостольська Столиця і Папа «приймають цей акт», - говорить Арх. Шнайдер. «Це дуже серйозно. Тому мусимо провести акти надолуження не лише за Пелозі, але й за тих у Ватикані, хто це дозволяє», - додав він.