Єпископ Спрінґфілду заборонив допускати до Причастя політиків, котрі просунули законопроект про аборти
  • Суб, 08/06/2019 - 12:09

Єпископ Спрінґфілду, штат Іллінойс, США, видав декрет, в якому заборонив допускати до Св. Причастя на території його єпархії державних законодавчих лідерів, котрі своєю діяльністю просувають прийняття «Акту про репродуктивне здоров’я». Єпископ Папроцкі також зазначив, що політики-католики, котрі голосували «за» законодавство, що поширює аборти, не повинні приступати до Св. Причастя, спочатку не приступивши до Таїнства сповіді, інформує CNA.

«Відповідно до канону 915 Кодексу канонічного права… президент сенату Іллінойсу Джон Куллертон і спікер палати Майкл Дж. Медіґен, котрі готували прийняття Акту щодо абортів від 2017 року, а також Акту репродуктивного здоров’я від 2019 року, не можуть бути допущеними до Святого Причастя на території єпархії Спрінґфілду в Іллінойсі, оскільки вони наполегливо намагались просувати прийняття огидного злочину і дуже важкого гріха аборту», - йдеться в декреті єпископа Томаса Папроцкі від 2 червня.

«Ці особи можуть бути знову допущеними до Св. Причастя тільки після того, коли дійсно покаяться з цих важких гріхів, а також вчинять надолуження за причинену шкоду і скандал, або хоча б серйозно пообіцяють це зробити»,- додав єпископ.

Нагадаємо, що вище згаданий законопроект називає аборт «фундаментальним правом» у штаті та усуває обмеження щодо абортативних клінік і лікарів.