Єпископ Станіслав Широкорадюк: Більше 80 чоловік померло від голоду в зоні бойових дій
  • Втр, 27/01/2015 - 14:08

У зоні бойових дій панує голод, кількість біженців зростає, повідомив ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії. Передає National Catholic Register.

«Ситуація у зоні бойових дій катастрофічна. Панує голод. Більш ніж 80 чол. уже померли від голоду у Луганську і Донецьку», ‒ сказав єпископ Станіслав Широкорадюк, ординарій Харківсько-Запорізької дієцезії і директор «Карітас-Спес» в Україні, в розмові з працівниками міжнародної католицької благодійної організації «Допомога Церкві в потребі».

За словами єпископа Станіслава, більше 18 млн. людей живе у його дієцезії, включаючи 60 тис. римсько-католицьких християн.

«Ми місіонерська Церква, ‒ сказав владика. – Двадцять років тому ми не мали жодної парафії, сьогодні – більше п’ятдесяти. Віруючі мають як українське, так і польське, російське і в’єтнамське походження».

Душпастирська праця в дієцезії зосереджена на соціальних і гуманітарних завданнях. «Ми отримуємо поставки гуманітарної допомоги і медикаменти з Західної Європи. Ми потребуємо цієї допомоги, християнської солідарності, але також і політичної допомоги», ‒ сказав єпископ.

Він хвилюється за те, що зростає кількість біженців з військової зони, підраховуючи, що у Харкові їх вже більше 20 тис.

«Ми намагаємося допомагати там, де можемо. Усього кілька тижнів тому ми мали змогу дати лише 300 пар взуття дітям».

Але вплив єпископа Станіслава Широкорадюка обмежений. Наскільки йому відомо, допомога у самопроголошеній ДНР не доходить до потребуючих.