Єпископ Змітрович: сумно, що Україна має частку у агресії проти беззахисного життя
  • Втр, 17/01/2023 - 21:08

Відповідно до даних, які опублікував інформаційний біоетичний портал Gènétique.org, впродовж 2022 року у світі зроблено 44 млн абортів. Це перша причина смертності. Ми попросили про коментар щодо цієї сумної статистики єпископа Радослава Змітровича ОМІ, який очолює комісію душпастирства родин при Конференції єпископів України.  

«У неділю ми чули Добру Новину в Євангелії, яку виголосив Йоан Хреститель, що ось, до нас іде Той, Хто є Агнець Божий і Хто має владу взяти на Себе гріх світу. Ми чуємо, яким великим, дуже великим є гріх світу: жахає інформація про головну причину смерті на планеті Земля, про те, що це – вбивство невинних людських істот в утробі їхніх матерів. Насправді ця цифра ще більша, оскільки неможливо порахувати фармакологічні аборти. Сумно констатувати, що Україна також має свою частку в цій страшній агресії проти життя. 

У Біблії записана фундаментальна істина: «Я докорятиму людині за життя людини, і кожному за життя брата свого. Якщо хто проллє кров людську, то кров його буде пролита людьми, бо людина створена на образ Божий» (Буття 9,6). Які є і будуть наслідки вбивства ненароджених? Якими можуть бути наслідки для суспільства та його лідерів, які всіляко підтримують вбивство людини на першому етапі її життя? Якою має бути наша відповідь? Ми повинні проповідувати Ісуса Христа! Він – Спаситель, і тільки Він може зняти гріх світу. Він пролив Свою Кров за наші вбивства, але я повинен дозволити Його Крові омити мене від моїх гріхів. Насамперед, вона забрала з мого серця страшний гріх безбожництва, бо саме він є причиною всіх інших злих вчинків. Вірити в Бога, вірити в Любов, отримати прощення і отримати Святого Духа – здатність жити як дитина Божа і любити свого ближнього. Якщо світ, якщо Україна, якщо я не звернуся до Бога, то буде все більше і більше страждань, все більше і більше агресії і кровопролиття.

Ми маємо місію проголошувати Бога, який став Людиною з любові до бідної і нещасної людини, віддав своє життя, щоб переконати нас, що Бог є Любов, щоб ми відкрили своє нутро на любов, на життя, яке Він дарує».