Єпископи Кореї відкрили справу беатифікації 200 мучеників
  • Чтв, 09/03/2017 - 10:58

Корейські єпископи відкрили справу беатифікації 200 мучеників, включаючи жертв комунізму та колишнього єпископа Пхеньяну.

Беатифікаційні справи розділені на дві групи людей, що померли в наслідок переслідування: одна – в кінці 18-го століття, інша – в 20-ому століття після того, як комуністи захопили владу в Північній Кореї. До складу останньої групи входить єпископ Френсіс Хонг Йонг-хо, котрий був іменований апостольським вікарієм Пхеньяну у 1944 році, і формально призначений єпископом столиці Північної Кореї у 1962 році. У 1949 році його заарештували, і з того часу про нього не було нічого відомо. Зрештою, у 2013 році у Ватикані визнали, що він помер, швидше за все в тюремному таборі, хоча дата його смерті залишається невідомою.

Список кандидатів на мучеництво включає закордонних місіонерів, в т.ч. американського єпископа Патріка Джеймса Бьорна, котрий встановив першу міжнародну католицьку місію Maryknoll в Кореї у 1923 році. У 1950 р. його схопили агенти уряду Північної Кореї і змусили пішки іти до Пхеньяну; під час цього маршу він захворів на пневмонію і згодом помер.

Ватикан доручив Конференції корейських єпископів організувати справу беатифікації не на єпархіальному рівні, а на національному, інформує Catholic Culture.