Єпископи проти декриміналізації абортів
  • Пон, 19/08/2013 - 12:27

У жодній з країн, в яких декриміновано чи легалізовано аборти, не зменшились показники смертності жінок. Цим єпископи Болівії показують абсурдність аргументації проекту зміни закону в країні. Документ єпископату, який протистоїть пропозиції відміни покарання за виконання абортів, нещодавно був надісланий до Конституційного Трибуналу.

У своєму листі єрархи підкреслюють, що у актуальному законі немає неконституційних елементів. Основний закон Болівії, як і всі підписані країною міжнародні документи, однозначно висловлюються за оборону життя людини без жодних винятків. Єпископи не мають сумніву, що політика демографічного контролю, яку впроваджують у таких країнах, як Болівія, має витік у імперіалістичних тенденціях, проти яких так відкрито багато разів виступав президент Ево Моралес.

Документ підкреслює, що Церква завжди настоюватиме на святості людського життя, промуватиме його, а також закликатиме його поважати. Єпископат пригадує, що життя починається в момент зачаття, що виникає як з медично-наукових, культурних, родинних, законодавчих чи соціополітичних основ, так і зі світла нашої віри. Тому не існує жодного аргументу, який оправдовував би вбивство людини, а тим більше безборонної, яка не може подбати про дотримання власних прав.  

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va