Єпископи закликають священиків бути головними учителями віри у парафії
  • Чтв, 13/12/2018 - 13:03

Священик від імені єпископа є головним катехитом і учителем віри у парафії. Таке бачення виразили члени Синоду єпископів Української Греко-Католицької Церкви у своєму Посланні «Боже Слово і катехизація» до духовенства, монашества та мирян.

Владики звернулися до священиків допомогти їм добре організувати та якісно і з відчуттям святого обов’язку забезпечити весь процес християнського навчання і виховання дітей, молоді та дорослих, щоб донести Слово Боже і правди віри до всіх вірних.

«З ревністю і запалом проголошуйте Боже Слово, підтримуйте і провадьте вірних до його розуміння та молитви з ним. Створюйте в парафіях біблійні гуртки, заохочуйте вірних до практики молитовного читання Святого Письма у церковній спільноті та сім’ї. Ретельно, з молитвою готуйте свої проповіді, ґрунтуючись на Божому Слові, щоб воно було «живим і діяльним» у житті вірян. Організовуйте та особисто супроводжуйте в парафії групи вивчення Катехизму УГКЦ, щоб читання цієї книги провадило людей до зустрічі з воскреслим Христом, живило їхню віру, давало їм відповіді на проблеми сьогодення та надихало їх до служіння», – мовиться у Посланні єпископів.

Наголошується, що саме священики є відповідальними за якість катехитичного служіння в парафії і саме вони повинні дбати, аби християнське навчання було пристосоване до віку кожного. Саме священики мають супроводжувати дітей, молодь, дорослих у їхньому постійному зростанні у вірі.

Також наголошується, аби священики пам’ятали про важливість передавання християнської віри відповідно до способу спілкування сучасних людей, тому залучайте до процесу християнського навчання і виховання новітні методи й засоби.

«Плекайте катехитичну справу і заохочуйте до цього інших, пробуджуйте і підтримуйте запал до служіння, щоб ваша парафія справді була місцем зустрічі з живим Христом, зростання у вірі та передавання її наступним поколінням», – сказано у Послані членів Синоду УГКЦ.