Євромайдан у Львові заслухав звернення Глави УГКЦ
  • Срд, 27/11/2013 - 10:29

На площі біля пам'ятника Тарасу Шевченку на львівському Євромайдані 26 листопада о 14.00 було зачитано звернення Блаженнішого Святослава до молоді, котра мирно протестує в Україні та світі, вболіваючи за євроінтеграцію України.

Слова підтримки Глави УГКЦ, котрі він сказав у Соборі св. Софії у Римі, озвучив о. Андрій Хомишин, капелан Львівської виправної колонії №48. Після зачитання звернення вся громада помолилася за Україну та український нарід однойменною молитвою  Андрея Шептицького.

Отець Андрій побажав усім перейнятися словами Митрополита Андрея "не тільки в цей момент, коли ми знаходимося в ейфорії, але особливо і далі. Незважаючи на всі випробування, які в нашому шляху можуть бути, щоб ми твердо трималися святої католицької віри і разом з Богом були сильні і міцні. Хай Бог вас всіх благословить!".

На завершення спільної молитви молодь заспівала гімн України, котрий зі сцени виконали студенти Львівського державного музичного училища імені Станіслава Людкевича. Гімн лунав аж до Львівської опери – по всьому проспекту Свободи, котрий був ущерть заповнений мітингувальниками. За попередніми підрахунками організаторів, на Євромайдані у Львові вже зібралося близько 30 тисяч студентів.

Марта Зозуля

Джерело: ДивеСвіт