Індія: сестри св. Матері Терези знову можуть отримувати пожертви з-за кордону
  • Втр, 11/01/2022 - 14:12

Уряд Індії скасував заборону продовження ліцензії на переказ коштів для Конгрегації Місіонерок Милосердя, що засновувала св. Мати Тереза з Калькутти. Це означає, що монахині, які здійснюють широку благодійну діяльність, знову можуть приймати від жертводавців кошти з-за кордону, повідомило 8 січня азіатське інформаційне агентство Ucanews. Прес-секретарка згромадження Суніта Кумар зітхнула з полегшенням і визнала, що це рішення стало радісною несподіванкою.

Заборону на переказ пожертв індуїстський націоналістичний уряд у Нью-Делі ввів 27 грудня. Причиною стало те, що організація допомоги більше не відповідає “критеріям придатності”. Монахині Матері Терези керують центрами для бідних і бездомних по всій Індії. За даними газети The Hindu, у 2020/21 фінансовому році згромадження отримало близько 750 мільйонів доларів у вигляді пожертв із-за кордону.

Після урядової заборони виникли побоювання, що Місіонерки Милосердя не в майбутньому зможуть фінансувати велику частину своєї роботи. Спостерігачі розцінили це рішення як чергове переслідування християн країни індуїстськими націоналістами. Політика прем’єр-міністра Нарендри Моді супроводжується “ворожістю до християн, яка перехоплює дух”, – коментує о. Карл Валлнер, національний директор Папських Місійних Товариств (Missio) в Австрії.