Індійський депутат виступив із закликом «позбутися християнських місіонерів»
  • Втр, 16/10/2018 - 15:23

Індуїстський парламентарій закликає «позбутися християнських місіонерів» в Індії, які, за його словами, вже 300 років планомірно руйнують культуру корінних народів країни.

Депутат Ракеш Сінха, представник індуїстської групи «Національний добровольчий корпус» (RSS), виступив з жорсткою критикою християнських місіонерів, звинувативши їх у спробах підриву підвалин індійської культури, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на Christian Headlines.

 «Я хочу, щоб Індія стала країною індуїстської віри, – заявив Ракеш Сінха. – Настав час нам усім об'єднатися в потужний рух і вигнати християнських місіонерів з країни. Ось уже 300 років християнські місіонери планомірно працюють з метою руйнування культури корінних народів країни».

Йому заперечив Прабхаджар Тіркей, президент екуменічного форуму «Rashtriya Isai Mahasangh», наводячи докази того факту, що Індія отримала велику підтримку і багатосторонню користь від роботи християнських місій у країні. Прабхаджар Тіркей зазначив, що заручився підтримкою інших депутатів парламенту, і вони спільно готують петицію на ім'я президента країни і голови парламенту з вимогою позбавити Сінху повноважень народного представника і вигнати з парламенту за його ксенофобські висловлювання.

Сінха досить наполегливий і послідовний у своїх нападках – так, раніше цього ж року він стверджував, що християнські місіонери є «загрозою для єдності країни», а демократія в цій частині світу помітно «слабшає через навернення наших співвітчизників у християнство».

«Змови цих місіонерів, є загрозою для безпеки країни» – наголосив Сінха.

Деякі аналітики пов'язують загострення риторики радикальних індуїстів і націоналістів з їхньою зростаючою невпевненістю в результаті федеральних виборів, які відбудуться в травні наступного року. Три штати Індії проведуть свої голосування в кінці року, до загальних виборів. Правляча націоналістична партія «Бхаратія джаната партії» (Індійська народна партія), що відстоює інтереси радикальних індуїстів, має більшість у трьох великих штатах – Мадхья Прадеш, Раджастан і Чхаттісгарх. Однак, за свідченнями багатьох спостерігачів і аналітиків, в країні зростає невдоволення націоналістичним курсом правлячої партії, багато хто вже відкрито говорить, що вона їм «давно набридла», а тому позиції націоналістів досить хиткі.