Індуїсти затоптали прапор Папи і закликають звільнити Індію від християн
  • Срд, 06/06/2018 - 14:08

Індуїстські націоналісти зібрались поблизу катедри Пресвятого Серця в Нью-Делфі, кинули на землю фото Папи Франциска та місцевих церковних єрархів і затоптали його, висловлюючи заклик звільнити Індію від присутності християн.

Один із лідерів індуїстів звинувачує християн в поширенні тероризму і погрожує силою вигнати їх з Індії, інформує CNA.

За кілька тижнів до того місцевий Архиєпископ Аніл Коуто написав листа до вірних, закликаючи їх до річної молитовної кампанії напередодні загальних виборів у Індії в 2019 році. Він заохотив їх впродовж наступного року щоп’ятниці відмовитись від однієї страви, жертвуючи цей піст за духовне оновлення країни. Місцеві парафії владика закликав щоп’ятниці провести святу годину Євхаристійної Адорації, посвячуючи Індію Фатімській Богородиці.

Лист Архиєпископа викликав незадоволення серед представників правлячої партії. Кілька з них назвали цей заклик «кроком розділення», а один з парламентарів навіть закликав Індію розірвати дипломатичні відносини з Ватиканом.

На ці звинуваченні Архиєпископ Коуто відповів в інтерв’ю, пояснюючи, що «у всіх церквах та установах ми молимось і постимо. Це в жодному разі не є партизанською політикою. Ми просто молимось за те, щоб країна йшла в правильному напрямку».

Варто зазначити, що від моменту приходу до влади у 2014 році партії Бхаратія джаната, кількість нападів на християн значно зросла. У 2017 році вона подвоїлась, в порівнянні з 2016-им, і становила 736 задокументованих інцидентів.

Комісія США у справах міжнародної релігійної свободи повідомила, що становище християн значно погіршилось у 10 з 29 індійських штатів.

Водночас Catholic Herald інформує, що днями близько 20 тисяч християн вийшли на вулиці 16 міст індійського регіону Таміл Наду, щоб висловити мирний і тихий протест проти насильства, яке переживає їх спільнота.

Лише впродовж цього року зареєстровано 15 насильницьких нападів на християн, осквернено кілька храмів та вбито місцевого пастора.