Інтерв’ю з матір’ю дівчинки поверненої до життя за заступництвом св. Хосе Санчеса дел Ріо
  • Чтв, 20/10/2016 - 18:11

Вісім років тому лікарі в Мексиці відключили від апаратів немовля на ім’я Ксімена Ґальвес, переконавшись, що мозок дитини мертвий. 16 жовтня цього року Папа Франциск обіймав Ксімену ну площі св. Петра в Римі, пише «Aleteia».

Пауліна Ґальвес – мати, тепер уже восьмирічної Ксемени переконана, що її дочка жива завдячуючи заступництву святого мученика Хосе Санчеса дел Ріо, якого вона ласкаво називає Санте Хоселіто – святий Йосипчик.

Церква погоджується з нею. І життя її доньки, яке медицина не може пояснити, сприймає як знак від Бога того, що Хоселіто таки святий.

Як Ви коротко можете описати те що сталося з вашою донькою вісім років тому?

Моя донька на цей час мала менінгіт, туберкульоз та епілепсію, лікарі мали видалити частину легень, але у неї стався інсульт. Лікарі сказали мені, що вона вже у вегетативному стані. Та я сказала, що я не вірю в лікарів, а вірю в Господа. Я почала молитись.

Що Вас переконало, що саме за заступництвом Хосе сталося зцілення вашої доньки?

Лікарі сказали мені, що донька проживе ще максимально 72 дві години. Коли я поставила біля неї образок мого Хлопчика (св. Хосе), вона стиснула мій палець. Кожного разу коли приносила образок, щось відбувалося. На наступний раз донька рухнула ногою, втретє – вона відкрила очі. Я просила святого про заступництво. Тепер моя донька повністю здорова, я знаю що сам Господь і Його Пресвята мати були тоді з нею, а святий наш Хлопчик (св. Хосе) тримав її на руках.

Як проходило церковне розслідування?

Це було сім з половиною довгих років – дослідження, лікарі, лікарні. І знов, і знов. Дослідження і ще одні дослідження. Це був дуже довгий процес, який був для мене кошмаром. Але, слава Богу, нам це вдалося і тепер ми можемо радіти, що наш Хлопчик, Хосе Санчес дел Ріо був піднятий на честь вівтаря і визнаний святим в усьому світі.

Як зараз Ксімена?

Щаслива. Вона повна любові, здоров’я і щастя. Вона має велике благословення.

Як після цього змінилося Ваше життя?

Воно цілком змінилося. Тепер я відчуваю себе ближчою до Бога і до Його Пресвятої Матері. Я відчула більш глибоко любов, яку Бог має до нас і Який Він Великий. Я стараюсь відповісти Йому на Його любов. Стараюсь, щоб інші відчули ту любов, яку Він має до нас. Якщо ми на Його боці, то нам нічого боятись.

Ми спостерігали теплі обійми Святішого Отця і Ксімени, а також і Вас.

Це була мрія, розділити з Папою нашу радість і виказати йому вдячність за те. що наш Хлопчик канонізований. Попросити його, щоб він молився за мир у світі й сім’ях та сказати йому, що ми любимо його і молимось за нього.

Папа Вам щось сказав?

Він сказав що дуже нас любить і просить про молитву за нього.