Інтровіньє: Рапорт ООН у справі педофілії – напад на Церкву
  • Птн, 07/02/2014 - 14:27

Вчорашні блискавки, які Комітет ООН у справах прав дитини метав в сторону Апостольської Столиці і Католицької Церкви у зв’язку із справою захисту неповнолітніх від сексуальних зловживань, а також відповідь Ватикану викликали відповідний резонанс. Як і слід було очікувати, гей- і гендер-середовища підтримали тези Комітету, додаючи від себе зауваги про «цілковитий моральний занепад» Апостольської Столиці. Зрештою, такого типу позаурядові організації, як припускає ватиканський представник в Женеві Архиєпископ Сільвано Томазі, виступають за ідеологічний підтекст зауважень Комітету ООН.

Відомий італійський соціолог релігії Массімо Інтровіньє назвав цей документ «нападом на релігійну свободу». Координатор пов’язаної із ОБСЄ в Європі Обсерваторії релігійної свободи звертає увагу на те, що до Конвенції про права дитини, про яку йшлося в Женеві, ніколи не долучались Сполучені Штати. Причиною цього було побоювання надмірного втручання інституцій ООН  у внутрішні справи підписантів. Знаковим є також склад Комітету, до якого входять представники таких «спеціалістів» з прав людини, як уряди Саудівської Аравії чи Сирії, а також відома своєю прихильністю до геїв і війною з перуанським єпископатом мер столиці Перу Сузана Вілляран.

Італійський захисник релігійної свободи зазначає, що не можна легковажити реальною драмою, якою були педофільські злочини духовенства. «Однак рапорт надає перебільшену статистику і необґрунтовані закиди, – вважає Інтровіньє. – В ньому схвалюються кроки, які Апостольська Столиця прийняла в 2013 році, а про раніші не згадується. Перш за все, автори рапорту забули про те, що ці заходи дійсно були діяльними, і що більше, вони можуть бути зразком для інших інституцій, що борються з тими ж проблемами».

На думку координатора Обсерваторії релігійної свободи, питання педофілії було використано як точку виходу до «абсурдного входу у взутті» у сферу католицького навчання, з вимогою до Церкви як належить тлумачити Святе Письмо. «І таким чином справа педофілії була використана як виправдання і зброя для нападу на Католицьку Церкву і вказівка Їй негайно змінити доктрину у справі гомосексуалізму, абортів і контрацепції. А таке порушення релігійної свободи неможливо прийняти», – зазначив Массімо Інтровіньє.

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va