Ірак: подружня пара очолить першу католицьку лікарню з моменту падіння режиму джихадистів
  • Птн, 05/01/2018 - 09:59

На прохання халдейського архиєпископа Башара Варди, молода подружня пара лікарів очолить в Ербілі адміністрацію католицької лікарні, першої в країні після падіння самопроголошеної Ісламської держави.

Двадцятивосьмирічні Севін Огана і Бан Ісакі в даний час закінчують в австралійському католицькому університеті Брісбена магістратуру з адміністрування установ охорони здоров'я. В інтерв'ю газеті «Caldean View» студенти зазначили, що нова лікарня буде розташована в християнському районі міста Ербілі, на півночі Іраку, і буде називатися «Shalom», тобто «Мир».

За словами Севін Огани, «монс. Варда висловив бажання, щоб християни були присутні в Іраку разом зі своїми цінностями, особливо в сфері освіти та охорони здоров'я». Для молодої пари це стало справжнім викликом: вони повинні були залишити все, відмовитися від кар'єри, щоб сказати «так» новому покликанню. У минулому вони вже служили волонтерами в єпархії Ербіля і допомагали біженцям з ніневійської рівнини. Сьогодні Севін Огана і Бан Ісакі хочуть присвятити цьому всі свої професійні навички і сили; за їхніми словами, «кожен житель Іраку найбільше хоче миру».