Іракській черниці, яка постраждала від ІДІЛ, вдруге відмовлено у в'їзді до Великобританії
  • Суб, 23/06/2018 - 10:15

Іракській черниці, яка постраждала від ІДІЛ, вже вдруге відмовлено у в'їзді до Великобританії, повідомляє «Сatholic Нerald».

Сестра Бан Мадлін (Ban Madleen) раніше подала заявку на отримання британської візи для відвідин своєї хворої сестри, але в березні їй було відмовлено в дозволі приїхати до Великобританії. Друга заявка на місячну поїздку з метою побачити сім'ю сестри, була відхилена в червні цього року.

Лист з візового та імміграційного відділу британського Міністерства внутрішніх справ сповістив черницю про те, що вона не задовольняє імміграційним правилам. У британському МВС визнали, що Бан Мадлін не змогла довести, що у неї є достатньо коштів, і що вона «щиро прагне відвідати свою сім'ю, а не намагатися перетворити Великобританію в свій головний дім».

Отець Венедикт Кілі (Benedict Kiely), засновник Nasarean.org, написав на своїй сторінці в Твіттері: «Великобританія вдруге відмовила у візі моєму другові, іракській черниці сестрі Бан Мадлін, вигнаній зі свого монастиря ISIS, але неприйнятною для місячного візиту до Великобританії. Що не так з Британією?»

Бан Мадлін, чий домініканський монастир в християнському місті Каракаш на рівнині Ніневії був зайнятий бойовиками «Ісламської держави» протягом двох років, оселилася в Ербілі, столиці Іракського Курдистану, де вона створила дошкільні центри.

У грудні 2016 року трьом архиєпископам з Іраку і Сирії було відмовлено у в'їзді до Великобританії, незважаючи на запрошення британської єпархії Сирійської Церкви на освячення першого сирійського собору в Великобританії, в якому взяв участь принц Чарльз.

За словами Бенедикта Кілі, ще одна іракська черниця-домініканка з Оксфордським дипломом доктора філософії, фахівець з області біблійного богослов'я, також двічі отримувала відмову в отриманні британської візи.

У минулому році Інститут Святого Ансельма, католицький інститут, в якому навчаються священики і черниці в Маргейті, Кент, оголосив, що був змушений закритися через проблеми з заявками на отримання візи для іноземних студентів.