Іранцю відмовили в британському притулку, бо назвав християнство мирною релігією
  • Птн, 22/03/2019 - 11:13

Мешканець Ірану, котрий навернувся з ісламу в християнство, просив про  притулок у Великобританії, оскільки в рідній країні на нього чекає переслідування з релігійних мотивів та правові санкції. У своєму проханні про надання притулку він пояснив, що навернувся через те, що іслам – насильницька релігія, а «в християнстві є мир, прощення і доброта».

Представники британської служби «Home Office» відхилили прохання про надання притулку, пояснивши це тим, що у Біблії містяться багато рядків насильницького характеру, наприклад, історії про війни в Старому Завіті чи слова Христа: «Я прийшов принести не мир, а меч».

«Ці приклади не відповідають Вашій заяві, що навернулись в християнство, дізнавшись, що це «мирна релігія, на противагу ісламу, який містить насильство, гнів і помсту».

На даний час Уряд Великобританії дистанціював себе від офіційного листа, надісланого у відповідь на прохання про надання притулку.

Іранець зі своїм адвокатом подають відмову на апеляцію.

У «Home Office» пояснили, що заяви, що містяться у листі «не відповідають нашому підходу щодо заяв на основі релігійного переслідування, включаючи навернення до певної віри».

Як інформує Catholic Herald, це вже не перший випадок, коли «Home Office» піддають критиці за невідповідне ставлення до релігійних заяв. Ще одному конвертиту відмовили у притулку, бо він заявив, що Христос «не мав земного батька». Представник «Home Office» відповів, що це неправда, оскільки батьком Христа був Йосип.

Раніше «Home Office» відмовив у візах трьом сирійським православним архиєпископам з Іраку та Сирії, іракській монахині, котра хотіла відвідати свою хвору сестру, а також працівникам вишколу для священиків та монахинь. У випадку останніх, відмову одній монахині пояснили тим, що вона не має особистого банківського рахунку.

Відомі також випадки, коли відмову у візі християнам у «Home Office» пояснили таким чином: «Під час співбесіди Ви стверджували, що Ісус є Вашим спасителем, але потім заявили, що Він не може спасти Вас від іранського режиму. Таким чином, ми приходимо до висновку, що Ви не маєте переконання у своїй вірі, а Ваша віра в Христа нерішуча».