Іранські християни здають кров і збирають допомогу сім'ям загиблих від землетрусу
  • Птн, 17/11/2017 - 18:52

Іранські християни здають кров, збирають допомогу і дають притулок сім'ям загиблих від землетрусу, в якому, за офіційними даними, загинуло 430 осіб і 7150 поранено.

«Всі християнські громади Ірану беруть посильну участь в мобілізації сил в країні, щоб надати допомогу всім нашим братам і сестрам, які постраждали від недільного землетрусу, - сказав Хормоз Асланом (Hormoz Aslani), національний директор Папського місіонерського товариства в Ірані. - Багато хто здає кров, моляться за упокій загиблих, за їх рідних, за поранених і знедолених, які втратили все в цій катастрофі».

Епіцентр землетрусу силою в 7,2 бала припав на кордон Ірану і Іраку. «В Ірані найбільше постраждала провінція Керманшах, а з міст найбільші руйнування в Сарполь-і-Захаба, але удари землетрусу відчувалися по всій країні, - зазначив Хормоз Асланом. - Навіть в наш район, в Урмію, докотилися удари силою 3,5 балів .

Офіційні цифри загиблих і поранених, швидше за все, занижені. Президент Ірану Хасан Роухані збирається виїхати в провінцію Керманшах і вже закликав до об'єднання зусиль всіх міжнародних організацій, здатних надати допомогу населенню в районі стихійного лиха. Землетрус, що стався недільного вечора 12 листопада, став найпотужнішим в Ірані після 2003 року, коли ще більш страшний і руйнівний землетрус забрав життя більше 31 тисяч чоловік в цій країні.

Папа Франциск направив владі Ірану і Іраку два послання з виразом своїх співчуттів, де він пише про те, що був глибоко вражений і засмучений звісткою про страшний землетрус, що вразив Іран і Ірак, і запевнив усіх постраждалих в цій трагедії в своєму співчутті і молитовній підтримці. Папа також закликає «небесне благословення, розраду і зміцнення» в підтримку владі, працівникам служб порятунку і всім тим, хто займається допомогою постраждалим і нужденним.