Ірландський Архиєпископ: Намагайтеся поширювати спокій, а не паніку
  • Срд, 18/03/2020 - 14:33

«Намагайтеся поширювати спокій, а не паніку», – написав Архиєпископ Еймон Мартін, примас усієї Ірландії, у посланні з нагоди дня св. Патріка, покровителя острова. Єрарх відслужив Літургію в соборі св. Патріка в Армі, який закрили для віруючих у зв’язку з епідемію коронавіруса. Ірландці можуть брати участь в урочистості через Інтернет.

Архиєпископ Мартін зазначив, що найближчі тижні та місяці принесуть нам виклики та непевність. «Нинішній час нагадує нам про крихкість людського життя та про нашу залежність від себе та від Бога. Це час, коли хворі та беззахисні очікують нашої допомоги», – сказав примас. Він нагадав, що хоча всі занепокоєні, варто пам’ятати, що ми ніколи не є самі, Христос завжди з нами.

Він також закликав приділяти час ізоляції для поглибленої молитви. «Моліться за терпеливість і витривалість, а також самоконтроль, щоб подолати спокуси відчаю, поширити спокій, а не розгубленість, солідарність – не егоїзм. Пам’ятайте про сусідів та родичів, яким, можливо, потрібна допомога, навіть телефонний дзвінок може бути для них великою підтримкою», – зазначив Архиєпископ Мартін та закликав до молитви за медичних працівників та вчених, які працюють над коронавірусною вакциною.