Ісламісти погрожують Папі Франциску
  • Втр, 06/11/2018 - 10:15

Екстремістська група, пов'язана з так званою «Ісламською державою» (ІДІЛ), виступила з погрозами на адресу Папи Франциска, пообіцявши здійснити напад на главу Католицької Церкви.

Члени англомовної групи «Аль-Абдаль-Факір» випустили кілька зображень, що супроводжуються погрозами насильства проти Папи Франциска. На одному з них зображено бойовика, на руку якого надітий браслет з позначенням його приналежності до ІДІЛ, що направляє свою зброю на 81-річного Папу. Підпис під малюнком говорить: «Не думай, що ти поза досяжністю від наших атак», повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Достовірність походження зображення від бойовиків ІДІЛ підтвердила SITE Intelligence Group, організація, яка контролює онлайн-активність екстремістів по всьому світу.

Публікацію зробили за кілька днів після появи інших зображень, які підготувала «Ааль-Абдаль-Факір», що погрожують Папі Франциску гранатометною атакою.

«Аль-Абдаль-Факір» належить до екстремістських медіа-груп, що публікують погрози в підтримку ІДІЛ. Серія погроз спеціально призначалася для Папи і Католицької Церкви в цілому.

У жовтні 2014 року видавці екстремістського журналу «Dabiq» опублікували пропагандистський ролик, в якому прапор ІДІЛ пролетів над площею Святого Петра у Ватикані.

Торік екстремісти, пов'язані з ІДІЛ, на Філіппінах знімали себе на відео в момент осквернення церкви в південному місті Мараві та погрожували при цьому приїхати до Рима.