Ісламський терор є ідеальним приводом для придушення християн: це відбувається у Франції
  • Срд, 25/11/2015 - 11:02

Минув тиждень з часу терористичних актів у Парижі. Форма психозу захопила французьку столицю: великі універмаги спостерігають спад продаж, бо туристи уникають популярних місць. Ресторани та кафе відвідують на 50-60% менше клієнтів, і навіть мій місцевий супермаркет був майже порожній в четвер ввечері у його  звичайну годину пік о 19:00. Це не тому, що люди у жалобі за тим, що сталося. Вони стурбовані тим, що буде попереду. Є мільйони мусульман у Франції, і ще більше  прибуватиме у зв'язку з "кризою мігрантів", стимульованою канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Саме вона наполягла, щоб сотні тисяч африканців, сирійців, іракців ..., хто мріє про мирне і краще життя в Європі, були прийняті. Кілька терористів прийшло разом з потоком.

Свідомо чи ні, всі чекають наступної стрілянини або наступного  вибуху бомби смертника. Останнього разу, коли удар влучив в Charlie Hebdo, люди не були так налякані. Ті, хто помер, врешті-решт, були під прицілом як  "богохульники" проти "пророка". У ніч на п'ятницю жертвами були звичайні, безтурботні парижани, що ввечері золотої осені насолоджувались напоями або їжею в одному з найстильніших кварталів Парижа; були студенти та молоді фахівці; прихильники "Eagles of Death Metal", що насолоджувались  рок-концертом  у відомому місці Батаклан - але про це пізніше.

Це були люди, з якими можна ідентифікувати багато кого. Відтепер будь-хто може стати мішенню.

Особи восьми опізнаних терористів і смертників, які вбили 130 осіб у шести скоординованих одночасних атаках є знайомими і страшними: страшними тому, що вони знайомі. Є настільки багато таких облич у передмістях Парижу і всіх великих французьких міст. Так багато завуальованих жінок, так багато молодих чоловіків, одягнених у традиційний арабський одяг з бородами як у Мухаммеда.

Французька влада переконує себе, кажучи, що "немає ніякого зв'язку між ісламом і драматичними подіями минулого тижня. Вбивці ніяк не можуть бути  представниками релігії, яку цитують і Аллах би не дав згоди. Іслам є релігією «толерантності» і «любові»",- така ведеться розмова. Члени уряду уникають навіть згадувати іслам, коли розповідають про напади.

Це - момент визначення шизофренії. Заступаючись за "братерство", особливо з мігрантами мусульманського населення Франції, можновладці також наполягають, що "світськість" - секуляризм є  єдино можливою відповіддю на атаки в п'ятницю. Але якщо відсутність релігії, принаймі у громадських місцях  у Франції є єдиною надією сьогодні, то це означає, що війна, яку ведуть  джихадисти є релігійною: "священна війна". І саме такою в їх очах є ​​війна проти занепадаючого Заходу,  в якому вони також бачать предків ворога ісламу, "хрестоносців".

Сучасна Франція, нема потреби про це говорити, не має ні "хрестоносців", ні  горстки щиро віруючих і практикуючих католиків. Якщо іслам і радикальні  мусульмани, що дотримуються Корану, оселились тут, то в першу чергу не через соціальні проблеми і бідність в передмісті, але через зяючу порожнечу, залишену стійкою відмовою від християнства, поваги до життя і традиційних цінностей.

Вбивці в стильному 11-му  окрузі Парижа і в Батаклані переважно виховувалися в французьких чи бельгійських державних школах, де секуляризм є обов'язковим, навіть якщо мусульманські громади досить сильні, щоб отримати де-факто привілеї в ряді шкіл, такі як халяль харчування в шкільній їдальні і гнучке реагування на невідвідування в дні ісламських свят.

Після нової атаки, головною відповіддю французького уряду є дати їм більше того ж: більше секуляризму, наполягав прем'єр-міністр Вальс, більше "Республіканських цінностей". "Ми знаємо, що битва проти розділів в нашому суспільстві і зросту радикального ісламізму заради захисту наших цінностей і секуляризму відбувається в школах і через культуру ", сказав він журналістам у минулий вівторок.

Секуляризм був невід'ємною частиною французької державної системи освіти відколи релігійним згромадженням було жорстоко заборонено викладати у кінці 19-го століття і Республіка взяла на себе виховання дітей Франції. Пізніше релігії повернулись і тепер розростаються, однак мережа католицьких шкіл  залишається під тиском держави, яка платить вчителям, і зобов'язана дотримуватися суворих правил і офіційним програм. Також існують школи з повною свободою, їх незначна кількість, але вони не  отримують фінансової допомоги взагалі.

Виставлення всіх релігій в одну площину і розміщення секуляризму понад ними, як вимога для французів, щоб мати можливість жити поруч один з одним у мирі, вже давно є головною особливістю громадськості, вільної системи освіти. З приходом Франсуа Олланда і його соціалістичного уряду, це стало - якщо це можливо - ще гірше. Колишній міністр освіти Вінсент Пеілон, для якого "секуляризм є релігією," сказав в 2012 році: "Метою секулярної моральності є дозволити кожному учню звільнити себе, бо початкова точка секуляризму є в абсолютній повазі свободи совісті. Для того, щоб дати свободу вибору, треба бути здатним відірвати учнів від кожного детермінованого обмеження у сім'ї або етнічній приналежності, соціальній та інтелектуальній, з тим, щоб після цього зробити вибір".

Пеілон представив вчення "шар моралі",  яке не має нічого спільного з природним законом, а є  релятивістською повагою  всіх думок і "недискримінації",  і його наступники створили "Хартію секуляризму", яку від всіх батьків вимагають підписати при записі їх дітей у державні школи. Але існують закони - навіть якщо вони не повною мірою реалізовані, - що дозволяють державі контролювати те, чого навчають будь-яку дитину у Франції при домашній освіті, в незалежній, католицькії чи державній школі.

"Атеїзм" і "право хулити" були відповіддю Франції на січневий напад на Charlie Hebdo. Секуляризмом розмахувано знову як правильною і недискримінаційною відповіддю на вбивства у п'ятницю.

Вже кілька французьких ЗМІ проводять паралелі між божевільними людьми Аллаха і католицькими традиціоналістами чи просто християнами, які брали участь у марші "Manif Pour Tous" проти одностатевих союзів. Популярний дитячий психіатр, Альдо Нурі, сказав батькам говорити зі своїми дітьми про напади, і пояснювати, що радикалізм та екстремізм можна знайти будь-де. Кажіть їм, він сказав, що у багатьох релігіях були вбиті в ім'я їх віри; також у католиків і навіть атеїстів в Росії. Причому він не згадав терор у Франції, коли революція в 1790 році вбила тисячі католиків, священиків, монахів та мирян.

Секуляризм, на думку влади, мав би стати рішенням в боротьбі проти мусульман. Але на практиці така релятивістська позиція роззброїла Францію, відкривши шлях до переслідування віруючих своєї історичної релігії, католицтва.

Ми вже це спостерігаємо, коли учасників кампаніїй за-життя і за-шлюб таврують, як фундаменталістів, які намагаються притягнути релігійні погляди на "секулярну республіку". Через те, що мусульмани моляться на вулицях  Парижу і в інших місцях, лідер Національного фронту Марін Ле Пен - чия зірка сходить - сказав, що він також виступає проти католицьких молебнів на вулицях. Франція з певністю не обирає шлях, який дозволить їй протистояти тероризму істинними цінностями.

Найкривавіший теракт минулої п'ятниці відбувся на рок-концерті, який зібрав 1500 глядачів в Батаклані, коли американська група Eagles Of Death Metal, тільки починала співати свій хіт "Поцілунок диявола". Текст пісні, можливо, було написано жартома, але слова зрозумілі: "Хто буде любити диявола? Хто співатиме його пісню?... Я буду любити диявола і його пісню".

Єпархіальний священик, о.Ерве Бенуа, прокоментував новини сайту Riposte Catholique: "Подивіться на фотографії глядачів за  момент до трагедії ... Вони живі мерці. Їх вбивці, гашишні зомбі, є їх сіамськими близнюками. Як можна не бачити цього? Це так очевидно! Те ж саме викорчовування, та ж сама амнезія, той же самий інфантилізм, та ж відсутність культури ... Драма атеїстичного гуманізму, що любить диявола, смерть, насильство, і говорить так, - і помер через нього. Знак смерті і хаосу  ширяв не тільки над Парижем у ту прокляту п'ятницю ввечері. 130 смертей  - це жахливо. Як щодо 600 смертей? Це кількість абортів у Франції у той же день".

Інша пісня мала бути зіграна у Батаклані :"Збережи молитву" ."Не молись за мене зараз / Зроби це наступного ранку". Багато іноземних глав держав надіслали свої співчуття Франції з молитвою. Французька ліва преса відкинула ці молитви, кажучи, що Франція потребує всього, крім цього.

Засідання Асоціації французьких мерів цього тижня, пару днів після жахливих подій в Парижі, виступило з ідеєю: заборонімо Різдвяні шопки в усіх громадських місцях. Мати правильний закон для запевнення, що ні одна ратуша не може мати "ясел" на Різдво було однією з основних пропозицій, розроблених в доповіді, над якою Асоціація працювала в результаті нападу на Charlie Hebdo в січні. Їх "Вказівки для доброї світської поведінки" були представлені в середу і їх президент, республіканець Франсуа Бароін, пояснив: "На нас, хто є обраний і близький до народу, лежить завдання підтримати секуляризм, який є в той же час умовою для суспільного життя і засобом звільнення людей".

Ось як секуляризм поступається ісламу.

Джін Смітс, кореспондент "Life Site News" у Парижі