Ісландія бореться з синдромом Дауна – абортує усіх дітей, які його мають
  • Срд, 16/08/2017 - 14:38

У нещодавній статті в CBS News йдеться про те, що «мало яким країнам вдалось настільки зменшити кількість народжень з синдромом Дауна, як Ісландії». Ключове слово – «народжень».

Чи вдалось Ісландії винайти якусь технологію чи лікарство від цієї хромосомної аномалії? Ні.

Як «позбутись синдрому Дауна», як про це сказано у статті? – Потрібно всього лише «позбутись» людей з цим синдромом.

«Насправді Ісландія не усуває синдром Дауна. Вони вбивають усіх, хто його має. Це – велика різниця», - зазначає акторка Патрісія Хітон, відома своїми про-лайф поглядами.

«Немає чого радіти тим, що Ісландія «усуває» дітей з синдромом Дауна шляхом абортів», - наголошує керівник мережі центрів "Heartbeat International" з надання допомоги вагітним жінкам в кризових ситуаціях. – «Ці діти – людські особи, створені на образ Божий, і жоден уряд чи особа на землі не мають влади позбавляти життя осіб з синдромом Дауна».

Кожна вагітна жінка в Ісландії має можливість зробити пренатальний тест, що може виявити синдром Дауна із 85-відсотковою точністю. «Близько 100% вагітностей, в яких виявили синдром Дауна, були абортовані», - повідомляє CBS.  

Цей пренатальний тест не є обов’язковим в Ісландії, однак лікарі радять усім вагітним жінкам пройти його. В цій країні, населення якої становить 330 тисяч, народжується одна або дві дитини на рік із синдромом Дауна – найчастіше через помилку результатів тесту.

Варто зазначити, що, незважаючи на те, що особи із синдромом Дауна схильні до інших проблем зі здоров’ям, багато з них живуть повним і здоровим життям та здатні жити незалежно чи напівзалежно, вони працюють та мають відносини, і можуть дожити до віку 60 років, інформує CNA.