Іспанія: вірні знову можуть брати участь у богослужіннях у церквах
  • Срд, 13/05/2020 - 11:18

З понеділка католики Іспанії знову можуть брати участь у Літургіях, богослужіннях і молитвах, що відбуваються в церквах. Це рішення затвердили урядовим декретом, опублікованим у суботу в журналі законів.

Відповідно до нових правил, учасники богослужінь повинні дотримуватися кількох правил, серед них обов’язково носити захисні маски, а також дотримуватися дистанції 1 метра між вірними. Їхня кількість у храмі повинна становити не більше 30% від сидячих місць у храмі.

Крім того, Літургії мають бути коротшими, без хору, а в церквах заборонено цілувати релігійні предмети та використовувати свячену воду при вході. Також забороняється розповсюдження пісенників та різних паперових видань.

Перша Літургія для вірних після введення обов’язкового карантину в березні відбулася в Іспанії 4 травня, але лише в кількох обраних парафіях Канарських та Балеарських островів.

З понеділка також зняли деякі обмеження щодо участі в похоронах. У них можуть брати участь максимум 15 осіб. Попередній ліміт дозволяв 4 близьких родичів. Відновлені молитви біля труни померлого, але також з обмеженням осіб: до 10 у випадку закритих приміщень і 15 на відкритій території.