Іспанія: влада Каталонії хоче покарати Архиєпархію за відправу Літургії
  • Срд, 29/07/2020 - 19:02

Регіональний уряд Каталонії розпочав процедуру покарання Архиєпархії Барселони за проведення недільної заупокійної Літургії за загиблими від COVID-19. Прем'єр-міністр автономного кабінету Кім Торра заявив, що богослужіння в цьому місті з масовою участю вірних загрожує санітарній безпеці регіону.

Глава регіонального уряду пояснив, що він наказав медичним службам Каталонії розпочати оскарження Архиєпископа Барселони кардинала Хуана Хосе Омелльї, оскільки існував ризик зараження коронавірусною інфекцією учасників Літургії, організованої в неділю в базиліці Святого Сімейства.

Кім Торра заявив, що кардинал Омеллья, який також є головою Конференції єпископату Іспанії, нібито порушив рекомендації каталонської регіональної цивільної оборони щодо організації масових заходів під час епідемії.

Водночас, у своїй заяві в понеділок влада Архиєпархії Барселони відкинула звинувачення кабінету Торри. Вони зазначили, що на недільну Літургію до базиліки впускали на 23% менше осіб, а також дотримувалися всіх гігієнічних процедур, серед яких і соціальна дистанція. До того ж, кожен з учасників Літургії мав захисну маску.