Іспанський єпископ про маніпуляції в справах абортів
  • Втр, 11/06/2013 - 20:25

В Іспанії знову «зарухалась ціла машина проабортивної пропаганди» – вважає глава Комісії у справах родини і життя єпископ Антоніо Реіг Пла, ординарій Алкала де Хенарез. Єрарх звернув увагу на те, що при цьому, «як завжди, використовуються екстремальні випадки, щоб маніпулювати людськими відчуттями і викликати замішання.

 

Єпископ закликає боротися із словесною маніпуляцією, яку використовують прихильники абортів: «Коли говоримо про аборт, то чи йдеться про «переривання» вагітності? Ні, йдеться про знищення невинної людської істоти. Чи йдеться про питання репродуктивного чи сексуального здоров’я? Абсолютно. Аборт нічого не лікує, а лише знищує. Чи йдеться про право матері приймати рішення? Також ні».

 

Прихильники «права» на аборт опираються на «збочене, деспотичне і не солідарне право на свободу. Збереження права на аборт є підтримуванням розкладу держави. Якщо можна вбити безборонну невинну істоту, то тоді можливою є будь-яка корупція, яка може бути визнана законною» – написав представник єпископату у відкритому листі.

 

Іспанський єпископ наголошує також, що жінка є жертвою аборту, тому потребує підтримки і поваги цілого суспільства: «Правдива допомога матері полягає в підтримці її під час вагітності та під час виховання дітей. Таким чином ми могли би перейти від культури смерті до покладення фундаменту під цивілізацію любові».  

 

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va