“Історія Італо-албанської Церкви є прикладом збереження національної та церковної ідентичності”, - Глава УГКЦ на зустрічі Східних католицьких єпископів в Італії
  • Суб, 16/06/2018 - 16:12

З 14-17 червня Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, перебуває з візитом в м. Лунгро (Південь Італії) на зустрічі Східних католицьких єпископів Європи.

У своїй проповіді під час Божественної Літургії у м. Фрашінето Предстоятель УГКЦ привітав Італо-албанську Церкву та вказав на її приклад “свідчення дії Бога в історії свого народу”.

“Святкуючи ювілей сторіччя вашої єпархії, ми бачимо живу і діяльну церковну спільноту. Історія вашого народу свідчить про близькість Бога у його житті. Це свідчення є для нашого українського народу прикладом мужності і витривалості, адже в нашій країні вже чотири роки триває жахлива війна. Лише за останніх 24 години загинуло двоє молодих хлопців і шестеро поранених. Ми сьогодні, як і ви п’ять століть тому змушені масово залишати свій рідний край, однак ви є для нас прикладом збереження національної та церковної ідентичності”, - звернувся Глава УГКЦ у своєму слові до єпископа італо-албанської єпархії Донато Олів’єро.

Додамо, що в з’їзді Східних католицьких єпископів Європи беруть участь понад п’ятдесят східних католицьких єпископів, кардинал Леонардо Сандрі, префект Конгрегації для Східних Церков, кардинал Анджело Баняско, президент Ради Єпископських Конференцій Європи (ССЕЕ), і Його Високопреосвященство Еміль Поль Черріг, Апостольський нунцій в Італії.  Головними темами зустрічі є ідентичність Східних католицьких церков в Європі, роль єпископа в контексті деяких аспектів нового подружнього процесу, віднова Літургії у вірності власній ідентичності Східних Католицьких Церков і у здатності відновлювати життя людини.