Італія: Карітас Сиракузи разом з в’язнями допомагає біженцям з України
  • Птн, 12/08/2022 - 16:22

В’язні, що відбувають покарання в одному з виправних закладів на італійському острові Сицилії, зібрали продукти для біженців, якими опікується місцевий Карітас. Директор благодійної організації наголошує, що потрібно запобігти тому, щоб трагедія людей, які страждають від війни, відійшла на другий план.

Рятуючись від жахіть війни, мільйони українців знайшли притулок у сусідніх і віддалених країнах. Однією з таких країн є Італія, де багатьом з них надають підтримку місцеві церковні спільноти та організації.

Ініціативи солідарності, які проводяться в цих обставинах, показують, що допомагати може кожен. Наприклад, нещодавно Карітас архидієцезії Сиракуз, що на італійському острові Сицилії, провів акцію, головними дійовими особами якої стали в’язні, що перебувають у виправній установі «Кавадонна» в Сиракузах. Вони зібрали продукти тривалого зберігання для біженців з України. У повідомленні, поширеному архидієцезією, зазначається, що молоді місіонери з товариства Богородиці сліз, які залучені в мережу «YoungCaritas», допомогли волонтерам Карітасу провести цю збірку, несучи також в’язням слово підтримки.

Станом на кінець липня під опікою Карітасу Сиракузької архидієцезії перебувало приблизно 70 біженців з України. «Війна триває, хоча може скластися враження, що не неї перестають зважати, – підкреслює о. Марко Тарашо, директор. – Після початкового ентузіазму, який завжди приємно бачити в людях, помічаємо, на жаль, що війна та трагедія багатьох людей здається чимось, що вже не стосується нас. Цього разу про необхідність допомагати ближньому, який страждає, нам нагадали в’язні».