Італія: призначено нового главу єпископату
  • Срд, 25/05/2022 - 13:02

Архиєпископ Болоньї, якому в жовтні виповниться 67-років, належав до Спільноти святого Егідія та відомий діяльністю на підтримку бідних і марґіналізованих.

Папа Франциск призначив кардинала Маттео Марію Дзуппі, Архиєпископа Болоньї, Головою Єпископської Конференції Італії. Про це єпископам, зібраним на 76-ту загальну асамблею, оголосив кардинал Ґвальтьєро Бассетті, Архиєпископ Перуджі-Чітта-делла-П’єве, дотеперішній очільник єпископату, прочинавши повідомлення від Святішого Отця. Вранці, 24 травня 2022 р., єпископи шляхом голосування обрали трійку кандидатів, які були передані Папі.

Кардинал Маттео Марія Дзутті є уродженцем Риму. Під час навчання у ліцеї він познайомився із засновником Спільноти святого Егідія, приєднавшись до її діяльності на служінні марґіналізованим. Після здобуття диплому на Факультеті філософії та літератури Римського університету «La Sapienza», вступив до семінарії. Отримавши 1981 року пресвітерське рукоположення, став віце-парохом, а 2000 – парохом базиліки Санта-Марія-ін-Трастевере. В 2010 році переведений на парафію святих Симона і Юди Тадея на східній околиці Риму. Папа Венедикт XVI 2012 року призначив його єпископом-помічником Римської дієцезії, а Папа Франциск 2015 року – архиєпископом Болоньї, ввівши 5 жовтня 2019 року до Колегії Кардиналів, надавши титул храму святого Егідія.