Італійські єпископи заохотили школярів записуватися на уроки католицької релігії
  • Срд, 05/01/2022 - 17:04

Конференція італійських єпископів написала звернення до учнів, які у найближчі тижні готуються зробити свій вибір стосовно обрання уроків католицької релігії (IRC). Діалог, дискусія і свобода: саме поглиблювати ці цінності означає брати участь в уроках католицької релігії в школах, йдеться у посланні.

Італійські єпископи переконані, що, в контексті нинішньої світової ситуації, цінність спокійного та справжнього діалогу з усіма має бути важливою метою, яку необхідно досягти разом. «Використання навчального простору, який застосовує цей аспект у навчанні, є дуже цінним і визначає саму ж освітню установу у виховному сенсі», – зазначається у зверненні. Єпископи нагадують про дидактичні вказівки навчання католицької релігії для кожного шкільного рівня від дитячого садка до середньої школи, посилаючись на розвиток «позитивного самопочуття», досвід «спокійних стосунків з іншими», які належать до різних традицій, «участь у справжньому діалозі» та «практикування свободи у світлі справедливості та миру».

Посилаючись на думку Папи Франциска, єпископи пригадують, що релігія завжди співпрацювала з освітою, що «зобов’язує нас ніколи не використовувати ім'я Бога, щоб виправдати насильство і ненависть до інших релігійних традицій, засудити всі форми фанатизму й фундаменталізму та захищати право кожного вибирати і діяти згідно своєї совісті». З цієї причини італійські єпископи також зауважують, як важливо прийняти пропозицію викладання релігії, щоб зростати в знаннях і діалозі, а також зустрічатися з вчителями, які кваліфіковані у своїй професії та заслуговують довіри у свідченні справжнього освітнього обов’язку.

На завершення члени конференції єпископів заохотили учнів великодушно прийняти цю можливість для зростання, щоб вони могли розпочати або продовжити плідний виховний діалог з учителями.