Італійські лікарі масово відмовляються від абортів
  • Срд, 13/10/2021 - 11:49

100% медичного персоналу щонайменше в 15 лікарнях Італії не роблять абортів хоча закон це дозволяє, скаржаться активісти, які підтримують аборти, професор К’яра Лаллі та журналістка Соня Монтегіове.

Жінки, які постійно стежать за “станом репродуктивних прав” в Італії, кажуть, що це зловживання законом. Вони вказують, що хоча закон дозволяє гінекологам, анестезіологам або іншому немедичному персоналу відмовляти у аборті з міркувань совісті, медичні установи не можуть відмовитись від аборту через відмову 100% персоналу.

Відповідно до закону 1978 року, який легалізував ганебну практику вбивства ненароджених дітей в Італії, лікарі можуть свідомо виступати проти вбивства. Однак цей регламент вимагає від лікарень надавати жінкам доступ до аборту.

Положення зобов’язують органи місцевого самоврядування в регіонах стежити за дотриманням закону про вбивство дітей. За даними уряду, опублікованими у вересні цього року 67% усіх гінекологів, 43,5% анестезіологів та 37,6% немедичного персоналу Італії відмовляється вбивати ненароджених дітей.

Лаллі та Монтегіове стверджують, що урядові дані “ненадійні”, оскільки вони не дають детальної інформації про ситуацію на місцях. Тому вони вимагають звіту про дотримання закону про аборти від кожної лікарні. Вони хочуть визначити центри, які не вбивають ненароджених дітей, тому що 100% медиків та немедичних працівників відмовляються брати участь у цій практиці.

Аборціоністи розпочали власне розслідування, яке показує, що щонайменше дев’ятнадцять державних лікарень не роблять абортів (станом на 30 вересня цього року). Жінки представили попередні результати свого розслідування на національному конгресі Лука Косіоні. Усі центри, які відмовляються робити аборт, розміщені на інтерактивній карті. Дітей не хочуть вбивати в Ломбардії, Умбрії, Лігурії, П’ємонті, Тоскані, Кампанії та Сицилії. У Венеції майже 90% відмови від абортів з міркувань совісті медиків, подібно до Апулії та Базилікати. Найбільший опір абортам чинить Сицилія.