Італійські лікарі з Комітетом “Папа для України” вивчали медичну ситуацію у прифронтовій зоні
  • Втр, 01/11/2016 - 19:48

З 24 до 30 жовтня Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті перебував з черговим візитом на Сході України. Цього разу він приїхав з групою лікарів з Італії, щоб познайомити їх з тим, як виглядає ситуація у сфері охорони здоров’я в тій частині України, де відбуваються бойові дії, а також на прилеглих до них територіях.

Під час подорожі Нунція і лікарів супроводжували єпископ Ян Собіло, Голова Технічного Комітету Акції «Папа для України», а також його перший заступник Руслан Лавлинський.

“В рамках візиту делегація відвідала Запоріжжя, Маріуполь, а також проїхала через територію бойових дій: Мар’їнку, Курахово, с. Бердянське. Перш за все Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті прагнув зустрітися з людьми. Під час кожної безпосередньої розмови з представниками різних гуманітарних організацій, які діють на сході України, Архиєпископ питав про методи праці і допомоги людям, яким чином організації знаходять найбільш потребуючих і виявляють їхні потреби. Таким чином Апостольський Нунцій показав додаткові можливості для адресної реалізації допомоги в рамках Акції “Папа для України” через співпрацю з гуманітарними організаціями та використання їх досвіду”, – поділився враженнями від поїздки на прифронтові території єпископ Ян Собіло.
Лікарі, які прибули з Італії спеціально для вивчення ситуації в госпіталях на Сході  України та в Києві, побачили багато потреб, які сьогодні є найбільш актуальними. Після завершення візиту до України вони будуть планувати, як найкраще організувати допомогу для потребуючих. Для Технічого Комітету також були дуже важливі їхні зауваження і поради щодо реалізації гуманітарних проектів допомоги в постраждалих від війни регіонах.

В Запоріжжі Апостольський Нунцій у черговий раз зустрівся з членами Комітету «Папа для України» і уділив їм благословіння на подальшу працю. Він попросив членів Комітету прикласти усіх зусиль, щоб встигнути до початку зими надати допомогу найбіднішим з бідних.

Нагадаємо, що перший етап прийому заявок на фінансування проектів щодо допомоги, підтримки та відновлення людей, які постраждали від збройного конфлікту на Сході України, тривав з 8 вересня до 21 жовтня 2016 р., і зараз Технічний Комітет розглядає отриманні заявки від неприбуткових організацій, релігійних громад та гуманітарних місій.

“Кожний візит Архиєпископа Клаудіо Ґуджеротті додає нам наснаги і сили, щоб працювати заради допомоги людям, котрі потрапили у скрутне становище. Тако ж представники різних Церков і церковних спільнот бачать у місії, яку виконує Апостольська Нунціатура, велику надію на примирення і наближення часу, в котрий християни будуть ближчими один до одного як ніколи”, – підсумував єпископ Ян Собіло.