Італійський священик Фабіо Салерно – новий особистий секретар Папи
  • Пон, 03/08/2020 - 10:10

Папа Франциск покликав до виконання обов’язків особистого секретаря о. Фабіо Салерно, що досі працював у Відділі Державного Секретаріату в справах стосунків з державами. Про це повідомив Директор Ватиканського прес-центру Маттео Бруні.

«У контексті звичайного чергування персоналу, встановленого Папою Франциском для співробітників Римської Курії, монсеньйор Йоанніс Лахзі Ґаїд, особистий секретар Святого Отця від квітня 2014 року, завершує своє служіння», – зазначив Речник Апостольської Столиці, уточнюючи, що монсеньйор Ґаїд і далі залишається членом Верховного Комітету Загальнолюдського братерства, органу, створеного рік тому з метою впровадження в життя пропозицій «Документа про загальнолюдське братерство задля всесвітнього миру й спільного співжиття», який Папа Франциск та Великий Імам Ахмед Аль-Таїб підписали на початку лютого 2019 року в Абу-Дабі.

Отець Фабіо Салерно народився 25 квітня 1979 року в Катандзаро на півдні Італії. Від 19 березня 2011 року є священиком Архидієцезії Катандзаро-Сквіллаче. Захистив докторат Utroque Iure при Папському Латеранському Університеті. Після навчання в Папській Церковній Академії поступив на дипломатичну службу Святого Престолу, служив у Апостольській нунціатурі в Індонезії та в представництві Святого Престолу при Раді Європи в Страсбурзі.

Отець Фабіо відтепер трудитиметься поруч із уругвайським священиком Ґонсало Еміліусом, який у січні в статусі особистого секретаря Папи замінив монсеньора Фабіана Педаккіо Леаніса.