Кабмін вирішив запобігати тероризму, заснованому на релігійній ворожнечі
  • Втр, 25/09/2012 - 00:00

КИЇВ – Уряд доручив вжити інформаційно-роз'яснювальних заходів у сфері боротьби з тероризмом.

   
Про це йдеться в Розпорядженні Кабінету Міністрів України від 12 вересня 2012 року № 672-р, повідомляє Інститут релігійної свободи.

 

Органам влади, залученим до боротьби з тероризмом, рекомендовано серед іншого забезпечити “своєчасне виявлення та припинення розповсюдження матеріалів із закликами… до розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі, ненависті…, а також матеріалів, що пропагують расову, національну чи релігійну нетерпимість”.

 

Така вказівка Уряду спрямована до Служби безпеки за участю Міністерства внутрішніх справ, Міністерства оборони, Міністерства надзвичайних ситуацій, Державного комітету телебачення і радіомовлення та інших суб'єктів владних повноважень.

 

Метою цих заходів є “підвищення рівня правової свідомості та обізнаності населення з питань запобігання і припинення терористичної діяльності”.

 

При цьому міністерствам та іншим відомствам відповідно до компетенції доручено “забезпечити за участю СБУ затвердження планів інформаційно-роз'яснювальних заходів у сфері боротьби з тероризмом”.

 

Нагадаємо, що раніше Рада національної безпеки і оборони України серед основних причин тероризму назвала радикалізм, екстремізм, політизацію проблематики міжнаціональних та етноконфесійних відносин, а також негативний вплив релігійно-екстремістських організацій.